​Boadu naar AS Monaco

​Boadu naar AS Monaco

Gepubliceerd op 04 augustus 21, 10:29

ALKMAAR- Myron Boadu vervolgt zijn loopbaan bij AS Monaco. De twintigjarige aanvaller – die in Alkmaar nog een contract tot medio 2023 had – maakt per direct de overstap naar de Monegasken. Monaco eindigde vorig seizoen als derde in de Ligue 1 en kan zich via de voorrondes plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Champions League.

Boadu doorliep vanaf 2013 verschillende teams van de AZ Jeugd. In het seizoen 2016-2017 werd hij met Jong AZ kampioen van de Tweede Divisie. Dat bleek de opmaat naar glansrijke jaren in de Alkmaarse A-selectie. Op 6 mei 2018 debuteerde hij in het vlaggenschip en drukte de daaropvolgende jaren nadrukkelijk zijn stempel. In 88 officiële duels was hij goed voor 38 goals en achttien assists.

Oranje
Zijn prestaties bleven ook in Zeist niet onopgemerkt. Op 19 november 2019 maakte het jeugdexponent in een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland (5-0 zege) zijn Oranje-debuut. De spits was daarbij direct trefzeker. Ook behoorde Boadu tot de EK-selectie van Jong Oranje, dat tot de halve finales reikte.

Huiberts: 'Op knappe wijze ontwikkeld'
Directeur Voetbalzaken Max Huiberts: "Myron is een AZ'er in hart en nieren. Hij heeft zich vanuit de AZ Jeugd op knappe wijze ontwikkeld tot de volwassen en geliefde speler die hij nu is. De transfer van Myron laat zien dat er bij AZ volop perspectief is voor jeugdspelers om op hoog niveau door te breken en te presteren."

'Gunnen hem deze mooi stap'
"Als club zijn we trots dat opnieuw een speler vanuit onze eigen opleiding een aansprekende transfer maakt", vervolgt Huiberts. "Myron heeft deze transfer afgedwongen door al op jonge leeftijd van grote waarde te zijn voor ons eerste team. We gunnen hem deze mooie stap en hopen nog veel van hem te gaan horen."

Stengs en Bizot
In de Franse Ligue 1 komt Boadu met Calvin Stengs en Marco Bizot twee oud-AZ’ers tegen. Stengs maakte onlangs de overstap naar OGC Nice en Bizot tekende woensdag bij het eveneens Franse Stade Brest.