Boadu U21 Speler van de Maand

Boadu U21 Speler van de Maand

Gepubliceerd op 04 maart 21, 16:59

ALKMAAR- Myron Boadu is door de Eredivisie uitgeroepen tot U21 Speler van de Maand februari. De spits sleepte de ereprijs voor het eerst in de wacht en werd verkozen op basis van statistieken.

Met vijf goals en één assist drukte Myron Boadu in februari nadrukkelijk zijn stempel op de resultaten van AZ, dat alle vier de competitieduels won. De spits was met name tegen Feyenoord enorm op dreef, toen hij een hattrick maakte. Een week eerder was hij tweemaal trefzeker tegen VVV-Venlo.

Killerinstinct
De Eredivisie schrijft op haar website: "Boadu heeft met AZ een uitstekende maand achter de rug. De Alkmaarders wonnen van FC Emmen (0-1), sc Heerenveen (3-1), VVV-Venlo (1-4) en Feyenoord (4-2) en klommen van een vijfde plek naar de top-3 in de Eredivisie. Boadu liet in deze vier duels zijn killersinstinct zien: de 20-jarige Amsterdammer zag al zijn vijf schoten op doel eindigen in een doelpunt.

Van Basten
"Het hoogtepunt was afgelopen zondag: Boadu werd met zijn 20 jaar en 45 dagen de tweede jongste speler met een hattrick tegen Feyenoord, na Marco van Basten (18 jaar en 322 dagen in 1983). Sinds zijn debuut in augustus 2018 staat de teller van Boadu op 28 eredivisietreffers."

"Naast doelpunten noteerde Boadu in februari één assist, 23 balcontacten in het vijandelijke zestienmetergebied en is hij verkozen tot Man of the Match van de wedstrijd AZ - Feyenoord."

Wijndal
Eerder dit seizoen werd Owen Wijndal ook al verkozen tot U21 Speler van de Maand. Dat presteerde de linksback - zondag nog goed voor een fraaie assist op Boadu - in november én december.

Elftal van de Maand
Met de prijs heeft Boadu ook een plek in het Elftal van de Maand februari. Ook Wijndal en Yukinari Sugawara veroverden een plekje bij de beste elf van februari.