Boogaard tekent eerste profcontract

Boogaard tekent eerste profcontract

Gepubliceerd op 06 juli 22, 09:57

ALKMAAR- AZ heeft jeugdspeler Kasper Boogaard vastgelegd. De zestienjarige middenvelder uit het Texelse Den Burg tekende in het AFAS Stadion een contract tot medio 2025. 

Boogaard maakte de overstap van Texel '94 naar AZ Onder 12. Al snel ging hij samen met de club op zoek naar een gastgezin. Hij woont een aantal dagen in de week bij ploeggenoot Jasper Hartog uit Alkmaar, met wie hij het inmiddels tot AZ Onder 17 heeft geschopt. 

Speler van de Maand
Boogaard werd afgelopen februari verkozen tot Speler van de Maand in de AZ Jeugdopleiding. Hij behoorde in april van dit jaar tot de selectie van Oranje Onder 16 Futures. Met AZ Onder 16 werd hij in het afgelopen seizoen zowel landskampioen als bekerwinnaar.

'Veel voor moeten laten'
"Ik heb er veel voor moeten laten om te komen waar ik nu ben", vertelt Boogaard. "Het combineren van school, AZ en reizen is best zwaar. Het is voor mij een kwestie van continu met topsport bezig zijn. Het voelt voor mij daardoor als een beloning voor heel hard werken." 

'Contract als doel'
"Ik had mezelf aan het begin van het afgelopen seizoen ten doel gesteld om in AZ Onder 16 mijn eerste contract te tekenen. Ik ben blij dat dit gelukt is door mezelf verder te ontwikkelen als speler. Ik ben van een defensieve middenvelder naar een middenvelder gegaan die ook assists en goals kan maken."

Brandenburg: 'Hij leeft voor de sport'
Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg: "Kasper is een tweebenige middenvelder die heeft aangetoond over een goede techniek, spelintelligentie en de juiste mentaliteit te beschikken. Hij leeft voor de sport. Dat hij in februari als Speler van de Maand naar voren is gekomen, zegt veel over de ontwikkeling die hij doormaakt. Hij heeft de voorwaarden in huis om de komende jaren door te groeien."

Foto's: Vincent de Vries