Boulahrouz in podcast over ramadan

Boulahrouz in podcast over ramadan

Gepubliceerd op 07 mei 21, 12:56

ZAANSTAD- Khalid Boulahrouz is te gast in de tweede aflevering van AZ University Podcast. Deze gaat over de ramadan en hoe je als topsporter dealt met een maand van vasten. De podcast is te beluisteren via Spotify en Soundcloud.

De voormalig Oranje-international had een rijke loopbaan en was actief in onder meer de Bundesliga, Premier League en Primera División. Als jong talent speelde hij een paar seizoenen in de AZ Jeugdopleiding, waar hij nu opnieuw te vinden is. Op het AFAS Trainingscomplex maakt Boulahrouz kennis met het trainersvak.

Vasten 
In de AZ University Podcast vertelt hij over hoe je als topsporter omgaat met de ramadan. Vier weken lang vasten tussen dageraad en zonsondergang, terwijl je op trainingen en in wedstrijden nog steeds op hoog niveau wilt presteren. "Door de ramadan leert een sporter zijn lichaam kennen", zegt Boulahrouz hierover in de podcast.

Podcast
AZ University lanceerde onlangs de eigen podcast. Topsportbegeleider Bart Heuvingh en host Sven Bersee gaan hierin over uiteenlopende onderwerpen in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen.

Aflevering 1: Mentale weerbaarheid | Gast: Jan van Halst
Aflevering 2: Ramadan | Gast: Khalid Boulahrouz


AZ University
Via AZ University biedt de club op allerlei manieren lesstof aan, zoals nu via de eigen podcast. In de voorbije maanden vonden al diverse webinars plaats, terwijl in de nabije toekomst ook open houses en lesmodules worden aangeboden.

Webinar lifestyle
Op woensdag 12 mei (15:30 uur) biedt AZ University een gratis webinar over leefstijl aan. Bart Heuvingh vertelt daarin hoe je dit ook op de werkvloer voor elkaar kunt krijgen. Inschrijven kan via deze link.