Brandenburg: 'Inzoomen op uitvoering'

Gepubliceerd op 22 november 13, 14:29
ALKMAAR- AZ Onder 15 speelt zaterdag zijn laatste wedstrijd in de bekerpoule tegen Alphense Boys C1. Trainer Paul Brandenburg blikt vooruit op het duel met een tegenstander waar zijn team het traditioneel moeilijk mee heeft: "Het wordt een flinke kluif."

De wedstrijd van zaterdag is een ontmoeting tussen de bovenste twee ploegen uit de bekerpoule. Zowel Onder 15 als Alphense Boys wonnen van MVV en FC Dordrecht. Toch zijn zij beide nog niet verzekerd van de volgende ronde. "Alleen de zes groepswinnaars en de twee beste nummers twee gaan door", weet Brandeburg. "Wij hebben in principe genoeg aan een gelijkspel, maar we willen gewoon winnen."

Kwartfinale
De coach hecht waarde aan het halen van de volgende bekerronde. "Dat vind ik belangrijk. Als je de groep doorkomt, sta je direct in de kwartfinale", legt Brandenburg uit. "Dan speel je automatisch leerzame duels, die op zich staan. En hoe verder je in het toernooi komt, hoe beter de tegenstanders. Het zijn gegarandeerd mooie wedstrijden."

Angstgegner
De volgende ronde is niet zo maar gehaald, met Alphense Boys treft de AZ-talenten een angstgegner. "Het wordt een hele kluif. De groep heeft nog nooit van deze tegenstander gewonnen", vertelt de trainer. "Niet bij D-junioren (toen Brandenburg ook al hun trainer was, red.) en eerder dit seizoen werd er in de competitie met 1-3 verloren. Het is een ploeg die moeilijk verslaanbaar is."

Voordeel
Sinds Brandenburg enkele weken geleden de plek van Koen Stam overnam bij Onder 15 zijn de resultaten uitstekend. De coach vindt dat de overgang goed is verlopen. "Ik kende de groep al van het jaar bij Onder 13. Ik was bekend met hun karakters en hun thuissituatie. Dat is een voordeel. We zijn bij elkaar gaan zitten, hebben nieuwe afspraken gemaakt en aan het werk gegaan."

Uitvoering
Brandenburg is bekend met de kracht en de valkuilen van zijn groep. "Dit team kan van iedereen winnen en van iedereen verliezen", analyseert de trainer. "Ik ben erg tevreden over de inzet. Alleen de uitvoering kan nog beter. Daar gaan we meer op inzoomen. In de goede momenten zie ik het AZ-voetbal al terug, maar we moeten constanter worden. Te beginnen tegen Alphense Boys. Na de wedstrijd hebben we een teamuitje, ik wil dat we daar met blije gezichten naar toe gaan."