Business Team verslaat PEC

Gepubliceerd op 01 oktober 18, 13:11
ALKMAAR- Nadat het Business Team van AZ vorige week als een Carillon samenspeelde en de drie punten meenam uit het Hoge Noorden, stond een zwaardere klus op het programma: thuis tegen PEC Zwolle. Een terugblik.

Met een zonnetje, fitte selectie en geweldige tegenstander kon het bijna niet mis. Het publiek zou de grote winnaar worden. Huischauffeur Theo van Velzen had zijn bus weer warm gedraaid om beide selecties heen en weer te pendelen. Marijke Nat, onze leidsvrouw, was ruim optijd om haar wedstrijdvoorbereiding te starten en beide teams te analyseren. Vooraf nog even een kleine throwback

Tien seconden stonden er op de klok toen Bonny de bal uit het net kon halen. Dit stormachtige begin was koren op de molen van Michael Wolf, gelegenheidscoach bij de Zwollenaren. Zijn tactiek: ‘Zo snel mogelijk naar de goal’, wierp dus al direct na het eerste fluitsignaal zijn vruchten af. De plannen van AZ-trainers Bruynesteijn en Krueger konden, tot hun grote ontzetting, na deze vroege domper al direct overboord. Plan B werd in werking gesteld.

Uiteindelijk sloten we de bovenstaande wedstrijd af met een 3-2 winst. Terecht of niet, we moeten altijd naar onszelf kijken. Het mag dan ook niet zo zijn dat we ons laten afleiden door het bezoek van Arne Slot, het in grote getale aanwezige publiek, de late zaterdagavond, de kritische noot van Henk van Rijnsoever.

Het 1e fluitsignaal
Om 10:30 uur scharp klonk het fluitsignaal van onze ervaren leidsvrouw. Tik-Tak-Tik, met een scherp zonnetje, lichte dauw op het veld, rolde de bal. Deze razende reporter, met jarenlange analyse ervaring, verwacht een schaakspel. AZ maakt het spel, PEC Zwolle zakt in. AZ probeert het spel te maken met af en toe een speldenprik. PEC Zwolle countert. Publiek grote winnaar. Panna links en recht. Veel lawaai. Mooie ochtend.

Sneller vooruit is het advies van beide AZ coaches. Dat is dan ook wat er gebeurt. Met The Glass Man, voor intimi beter bekend als Michiel Brink op de linker zijkant, de tulp alias Maurits Bos en stormram van der Wel in de voorste linie kon het niet goed blijven gaan voor PEC Zwolle. Toch waren het de Zwollenaren die zoals de razende reporter al voorspelde countert en gevaarlijk word. Bonny die een half jaar terug nog last had van de zon, voelde zich nu als een vis in het water. Of beter gezegd, het slot op de deur. Alles en iedereen die in de 16 meter kwam was prooi voor Bonny. God thanks, de mannen van Wolf kwamen iedere keer te kort.

Publiek de grote winnaar
Goed fast forward, het was AZ die steeds meer begon aan te dringen. Dit kon niet goed blijven gaan. Het was de sterk spelende tulp die na een goede actie, de bal voortrok. Turpucu, de kleinste man van het veld kreeg de bal panklaar en kopte de bal achter de keepert van dienst, 1-0. Turpucu heeft waarschijnlijk de afscheidswedstrijd van Wesley Sneijder goed bekeken en het publiek geïnstrueerd. Klappend op het voorhoofd stond het publiek op de banken en liepen de spelers van het team terug naar de middenlijn.

Hierna golfde het spel op en neer. De mannen van Wolf werden sterker, ze wisten de ruimtes tussen het middenveld en de verdediging steeds beter te benutten en met een paar vlijmscherpe counters werden ze steeds gevaarlijker. De 1-1 was dan ook dichterbij dan de 2-0.

Het leek wel een aanval van Barcelona en het Business Team van AZ durfde niet door te stappen. Van de rechtsback op Wolf, opendraaien, spits inspelen, kaatsen en diep. Eén op één ging de spits van de blauwvingers af op Bonny. Termaat en Jonker probeerden hem met twee laffe pogingen af te stoppen maar tevergeefs. De 1-1, vlak voor rust, was een feit. Maar zoals ik eerder analyseerde, het publiek is de grote winnaar! Want wat was het goed. Hoogstaand en of en toe subliem.

Tweede Helft
Na een korte rust was het tijd voor een scherpe 2e helft. Gelijk vanaf het begin gingen beide ploegen opzoek naar de volgende goal. Wie scoort die wint, dat was het gevoel in de tweede helft. Het was AZ die met het hoge tempo de Zwollenaren in de kaart speelde. Eén keer raken, driehoekjes, ruiten en snelle verplaatsingen zorgden ervoor dat AZ een betere hand kreeg. Ik herhaal nogmaals: het publiek is de grote winnaar! Helemaal toen nieuwe aanwinst van Hooff het op zijn heupen kreeg. Vanaf het middenveld leek het alsof hij examen moest doen voor zijn motor rijbewijs. Hij startte de brommer en slalomde als een ware coureur om de spelers heen. Een heerlijke 2-1 en het breekpunt voor PEC Zwolle. Tempo opvoeren was het advies van de zijkant, een meester set! Schouderklopje voor de coaches want kort na de 2-1 werd het 3-1.
Na een kleine 60 minuten vond leidsvrouw Nat het mooi geweest. Na de drie korte fluitsignalen van Nat was het duidelijk, de winst was binnen.

Derde Helft
De bus van Theo van Velzen stond wederom klaar en right on time werd de sportiviteit verplaats naar de Georg Kessler Lounge. Coach Bruynesteijn sprak beide elftallen toe, reikte de prijs voor de man-of-the-match en het AZ wedstrijdvaantje uit. Hierna was het tijd voor ontspanning, onder het genot van een hapje en drankje beleefden beide ploegen een geweldige middag... We kijken terug op een geslaagde voetbaldag met een hoop gezelligheid en sportiviteit.