Buskermolen: 'Lef durven tonen'

Gepubliceerd op 15 november 13, 10:45
ALKMAAR- AZ Onder 17 komt zaterdag in actie tijdens de derde AZ Non League Day van dit seizoen. Op het veld naast het AFAS Stadion meten de AZ-talenten hun krachten met PSV B1. Trainer Michael Buskermolen kijkt vooruit naar de ontmoeting met de Eindhovenaren.

De wedstrijden tussen jeugdteams van AZ en PSV zijn ontmoetingen op het hoogste niveau, door de stand op de ranglijst mag het duel van zaterdag echter geen 'topper' genoemd worden. "Daarvoor staan wij te laag", vindt Buskermolen, die met zijn team na een goede seizoensstart enkele mindere resultaten kende. "Het spel was in sommige wedstrijden gewoon goed, maar we hebben wel weer een overwinning nodig om aan onszelf te laten zien dat we op de goede weg zijn." 

Creativiteit
Onder 17 herbergt volgens de coach voldoende kwaliteiten. "Dit team kan gewoon heel goed voetballen. De kwaliteiten liggen voornamelijk in het samen strijden en vanuit een compacte situatie de aanval te zoeken. Op dit moment ontbreekt het ons nog wel eens aan creativiteit in de laatste fase. We hebben daarom moeite gehad om tot scoren te komen."

Individuele kwaliteit
Over de kracht van PSV en de mogelijkheden tegen de Brabanders is Buskermolen duidelijk: "PSV heeft heel veel individuele kwaliteit. Het wordt dus ook geen makkelijke wedstrijd", weet de trainer. "Toch weet je dat je mogelijkheden krijgt om te voetballen. Als team moeten wij profiteren van de ruimtes die tussen de linies ontstaan en lef tonen in het positiespel. Achterin zullen wij het compact moeten houden."

Non League Day
Dat de wedstrijd tegen PSV wordt gespeeld op het veld naast het AFAS Stadion, veranderde voor Buskermolen niet veel aan de voorbereiding. "We hebben deze week een dag op een Cruijff Court getraind. Dat was om even in een andere situatie te komen en alleen te zijn met het team. Een soort teambuilding", vertelt de coach, die de Non League Day wel aandacht geeft. "We hebben het aan het begin van de week kort aangehaald. Vrijdag schetsen we een uitgebreider beeld van hoe de dag eruit zal zien."