CL-loting: AZ - Viktoria Plzeň

Gepubliceerd op 10 augustus 20, 12:29

ALKMAAR- AZ is in de tweede voorronde van de UEFA Champions League gekoppeld aan Viktoria Plzeň. Op 26 augustus (16:30 uur) spelen de Alkmaarders het thuisduel met de Tsjechen. De kwalificatieronde wordt beslist over één wedstrijd. 

Het duel tussen AZ en Viktoria Plzeň wordt gespeeld over één wedstrijd. Als er in het AFAS Stadion na 90 minuten een gelijke stand op het scorebord staat, dan volgt er een verlenging en eventueel strafschoppen. De winnaar plaatst zich voor de derde kwalificatieronde van de Champions League (15/16 september), de verliezer stroomt in in de derde kwalificatieronde van de Europa League. 

Publiek
De UEFA laat in deze kwalificatieronde van de Champions League nog geen toeschouwers toe.

Tijdstip
Omdat er in het AFAS Stadion nog geen tijdelijke lichtvoorzieningen zijn, wordt al om 16:30 uur afgetrapt. Bij de Eredivisie-start zijn deze voorzieningen wel aanwezig. Het nieuwe stadiondak krijgt uiteindelijk duurzame LED-verlichting.

Viktoria Plzen
Bij de nummer twee van Tsjechië staat Ondřej Mihálik onder contract. De aanvaller trok in juni de AZ-deur achter zich dicht. Mihálik kwam in de winter van 2018 van FK Jablonec naar Alkmaar en speelde, mede door een zware knieblessure, slechts drie officiële wedstrijden voor AZ 1.

Europa
Viktoria Plzeň is vijfvoudig kampioen van Tsjechië en werd vorig seizoen in de tweede voorronde van de Champions League uitgeschakeld door Olympiakos Piraeus. Vervolgens werd er in de Europa League verloren van Royal Antwerp FC, de latere tegenstander van AZ.