Clasie langer bij AZ

Clasie langer bij AZ

Gepubliceerd op 22 juni 21, 17:57

ALKMAAR- Jordy Clasie blijft langer bij AZ. Hij verlengde zijn contract dinsdag in het AFAS Stadion met drie jaar. De 29-jarige middenvelder uit Haarlem ligt nu tot medio 2024 vast.

Clasie speelde in de Eredivisie bij Excelsior en Feyenoord, alvorens hij in 2015 naar Southampton verkaste. Voor de Premier League-ploeg speelde hij in zijn eerste twee seizoenen 49 wedstrijden, waarin hij tweemaal trefzeker was. Daarna volgden verhuurperiodes bij Club Brugge (25 duels, één goal) en Feyenoord (40 duels, één goal).

43 wedstrijden
Twee jaar geleden haalde AZ de zeventienvoudig Oranje-international echt terug naar Nederland. In Alkmaar had Clasie te maken met blessureleed, maar kwam hij desalniettemin tot 43 wedstrijden. Afgelopen seizoen maakte hij op 10 april zijn eerste doelpunt voor de club, in het met 2-0 gewonnen duel met Sparta Rotterdam.

Clasie: 'Puntjes op de i'
"Ik heb gekozen voor deze stap omdat ik mij hier heel prettig voel, zowel ikzelf als mijn gezin", zegt Clasie. "Ik ben dus blij dat ik drie jaar langer voor deze club mag blijven spelen. Uit de duur van dit contract spreekt ook vertrouwen van de club. Alle puntjes stonden voor mij dus op de i, waardoor ik vrij snel met AZ tot een akkoord ben gekomen."

Al in training
Voor de AZ-selectie start donderdag de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar Clasie was zelf al begonnen. "Ik ben al ruim een week geleden begonnen. Daar hebben we bewust voor gekozen, omdat ik er vorig seizoen een halfjaar uit ben geweest met een blessure. Je wilt natuurlijk zo fit mogelijk aan het seizoen beginnen en daarom heb ik mijn vakantie eerder afgebroken. Mijn doel is om er vanaf het begin te staan en zoveel mogelijk te spelen."

Huiberts: 'Zie je aan alles'
Directeur Voetbalzaken Max Huiberts: "We hebben in de afgelopen twee jaar gezien dat Jordy een speler met heel veel kwaliteit is. Hij heeft veel ervaring, tegelijkertijd een goede click met de jongere spelers en weet wat er gevraagd wordt in de top. Jordy heeft wel wat pech gehad met blessureleed, maar je ziet aan alles dat hij zich heeft voorgenomen fit aan de voorbereiding te starten. Wij zijn heel blij dat Jordy er hier drie jaar aan vastplakt."Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl