Combinatieteam wint oefenduel van Dordrecht

Combinatieteam wint oefenduel van Dordrecht

Gepubliceerd op 21 maart 23, 15:46

ZAANSTAD- Een combinatie-elftal van AZ en Jong AZ heeft dinsdagmiddag een besloten oefenduel met FC Dordrecht gewonnen. In de wedstrijd op het AFAS Trainingscomplex was Zinho Vanheusden met een prachtige vrije trap als enige trefzeker: 1-0. 

Bij de Alkmaarders verschenen vijf A-selectiespelers aan de aftrap. De rest van het elftal werd opgevuld door spelers uit Jong AZ. Ook proefspeler Yuto Kawabata begon vanaf de eerste minuut. 

Rustige openingsfase
Beide ploegen begonnen voorzichtig aan het treffen in Zaanstad, wat resulteerde in een openingsfase zonder serieuze mogelijkheden. 

Kansen over en weer
Na een kwart wedstrijd werden beide doelmannen voor het eerst op de proef gesteld. Het was eerst Hobie Verhulst die redding moest brengen op een poging van Boubakar Camara. Drie minuten later kon ook het eerste gevaar voor het Dordtse doel genoteerd worden. Ricuenio Kewal werd knap vrijgespeeld en schoot maar net over. 

Prachtige goal Vanheusden
Na op de kop af een half uur spelen opende Vanheusden het bal op prachtige wijze. De verdediger mocht voor een vrije trap aanleggen vanaf ongeveer twintig meter en krulde de bal fantastisch binnen: 1-0. 

Knappe redding Verhulst
In de laatste fase voor de rust gingen beide ploegen verder op zoek naar doelpunten. Sahverdi Cetin leek de bezoekers op gelijke hoogte te schieten, maar een knappe redding van Verhulst hield AZ op de been. Op slag van rust kreeg de thuisploeg nog de mogelijkheid de voorsprong te verdubbelen. Mees de Wit kwam gevaarlijk door aan de linkerkant en schoot hard op doel. Zijn poging werd gekeerd. 

Keepers
Na de rust waren het vooral de beide keepers die zich wisten te onderscheiden. Tijn Baltussen bracht knap redding op een poging van Zico Buurmeester en Verhulst wist andermaal een doelpunt van Cetin te voorkomen. Andere grote kansen bleven uit, waardoor de Alkmaarders de winst definitief veiligstelden. 


'Een lastige periode geweest'
‘’Ik ben heel blij om weer op het veld te staan’’, begon Vanheusden, die na blessureleed tegen SS Lazio en FC Twente weer bij de wedstrijdselectie zat, na afloop. ‘’Het is een lastige periode geweest waarin ik ook af en toe diep heb gezeten. Gelukkig heb ik veel familie en vrienden om mij heen die mij samen met iedereen binnen de club hebben gesteund.’’ Dat de verdediger dinsdagmiddag ook nog met een prachtige vrije trap trefzeker was, is de kers op de taart. ‘’Ja, heel mooi. Daar ben ik ook erg blij mee. Normaal gesproken zijn het de aanvallers die de vrije trappen nemen, maar nu zag ik de bal liggen en wilde ik er voor gaan. Hij zat er lekker in.’’ 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ - FC Dordrecht 1-0 (1-0)
Oefenduel

Opstelling AZ: Hobie Verhulst, Jurre van Aken (46. Finn Stam), Sam Beukema (46. Misha Engel), Zinho Vanheusden (61. Loek Postma), Mees de Wit; Nick Twisk (61. Dave Kwakman), Zico Buurmeester; Iman Griffith (78. Jayen Gerold), Ricuenio Kewal (46. Jayden Addai), Nick Koster (61. Tom Kerssens), Yuto Kawabata (61. Ro-Zangelo Daal). 

Scoreverloop: 28. Vanheusden 1-0. 
Scheidsrechter: Juroen Koene. 

Foto's: Ed van de Pol /  www.edvandepol.nl

Tekst: Remi Rozemond / AZ Media