Comeback AZ Onder 15 tegen Vitesse

Comeback AZ Onder 15 tegen Vitesse

Gepubliceerd op 02 november 19, 14:22

ZAANSTAD- AZ Onder 15 heeft zich zaterdag op veerkracht langs Vitesse geknokt. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld maakte in het tweede bedrijf een 0-1 achterstand goed en won met 3-1.

De Arnhemmers begonnen goed en kwamen na een minuut al op voorsprong via Omar Achouitar. AZ kreeg gaandeweg de eerste helft meer grip op het duel, maar creëerde slechts een paar kansen. Vooral Adam Ait Ali Oulhaj was dichtbij, terwijl aan de overzijde Arouna Kabba moest ingrijpen bij een poging van Kaya Symons.

Ommekeer
Na rust trok een sterk AZ het duel naar zich toe. Eerst maakte Teun Gijselhart gelijk na het afsnoepen van de bal van een onoplettende Vitesse-verdediger. Anthony Smits maakte hierna op aangeven van Jayden Addai de 2-1 en besliste in de slotfase de wedstrijd met zijn tweede doelpunt.

Gijselhart: 'Meer energie was sleutel'
"Vitesse begonnen fel aan de wedstrijd", zag aanvoerder Gijselhart. "Ze gaven veel druk, en wij hadden juist te weinig diepgang in ons spel. In de rust hebben we besproken hoe we het beter konden doen en de sleutel tot succes lag in het leveren van meer energie. Dat deden we na rust en zo trokken we de zege uiteindelijk overtuigend naar ons toe."


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 15 - Vitesse Onder 15 3-1 (0-1)

Opstelling AZ: Arouna Kabba; Mathijs Menu, Enoch Mastoras, Mardoché Hiddinga, Ilias Splinter (69. Tom Carbaat); Kees Smit, Teun Gijselhart, Rio Robbemond (54. James Bartele); Jayden Addai, Adam Ait Ali Oulhaj (69. Giuseppe Boussetta), Jereno van Gom (54. Anthony Smits).

Scoreverloop: 2. Achouitar 0-1, 55. Gijselhart 1-1, 67. Smits 2-1, 77. Smits 3-1.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

3
Onder 15 Najaar - 2020 - 2021
AZ - Vitesse
zaterdag 2 nov 2019, 12:30
Wedstrijd informatie
1