Comeback tiental AZ Onder 17

Comeback tiental AZ Onder 17

Gepubliceerd op 30 november 19, 14:27

GRONINGEN- AZ Onder 17 heeft zaterdag met tien man een overwinning uit het vuur gesleept. De ploeg van trainer Kenneth Goudmijn maakte op bezoek bij FC Groningen een achterstand ongedaan en won met 1-2. 

De Alkmaarders speelden een zwakke eerste helft met veel balverlies. Groningen maakten hier gebruik van door de score te openen. De 1-0 tussenstand bleef gehandhaafd tot het rustsignaal, waardoor er voor AZ werk aan de winkel was. 

Winnende treffer
De bezoekers kwamen halverwege de tweede helft langszij toen Myron van Brederode een vrije trap tegen de touwen krulde. De aanvaller vertolkte even later opnieuw een hoofdrol, nu in negatieve zin toen hij een discutabele rode kaart kreeg. Met een man minder bleef AZ jagen op de winnende treffer. Die kwam er toen de bal een kwartier voor tijd op de stip ging. De penalty werd verzilverd door Abdu Kader Touré. 

Goudmijn: 'Vol voor de overwinning'
“In de eerste helft hebben wij niet gedaan wat we moesten doen”, zei Goudmijn. “Dit hebben we in de rust met elkaar besproken en in de tweede helft stond er gelijk een heel ander AZ. Myron maakte een fantastische goal, maar kreeg daarna jammer genoeg een onterechte rode kaart. Ook met tien man bleven we erin geloven en gingen we vol voor de overwinning. En die kregen we uiteindelijk ook.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Groningen Onder 17 - AZ Onder 17 1-2 (1-0)

Opstelling AZ: Gijs van Schouten; Jurre van Aken, Loek Postma, Wouter Goes (65. Damienus Reverson), Nigel Owusu; Nick Twisk, Nick Koster, Floris Quaedvlieg; Levi de Wilde (88. Thijs Reuvers), Abdu Kader Touré, Myron van Brederode.

Scoreverloop: 28. Schraven 1-0, 69. Van Brederode 1-1, 77. Touré 1-2 (pen.).  

Rode kaart: 73. Van Brederode.