Constante overwinning AZ Onder 19

Gepubliceerd op 09 november 13, 16:36
ALKMAAR- AZ Onder 19 heeft zaterdag ook zijn laatste wedstrijd in zijn bekerpoule gewonnen. Het team van coach Koen Stam won op bezoek bij Almere City A1 dankzij uitblinkers Nick Doodeman en Stijn Spierings met 0-4.

Onder 19 was zaterdag voor het duel tegen Almere City al verzekerd van de volgende bekerronde. De wedstrijd in Flevoland kon dus worden gezien als een veredelde oefenwedstrijd. De AZ-talenten haalden tegen Almere City een goed niveau en daarmee een gedegen overwinning.

Doodeman
De winst dankten de Alkmaarders mede aan drie doelpunten van Doodeman. De snelle aanvaller was met zijn loopacties een plaag voor de verdediging van Almere City. Doodeman zorgde dankzij voorbereidend werk van Achille Vaarnold en Spierings met twee doelpunten voor de ruststand.

Spierings
In de tweede helft kwam Onder 19 andermaal twee keer tot scoren. Eerst was het Spierings die een mooie actie, waarbij hij vijf man passeerde, beloonde. Later maakte Doodeman zijn officieuze hattrick compleet door de bal met buitenkant rechts binnen te schieten. Wederom was Spierings de aangever.

Uitdagen
Stam was na afloop van de zege tevreden, maar toonde zich ook kritisch. "Bij vlagen haalden wij een hoog niveau, maar wij moeten onszelf wanneer wij minder weerstand krijgen blijven uitdagen. Ik geloof dat er genoeg kwaliteit in dit team zit om dan vandaag met 0-8 te winnen", sprak de trainer zijn spelers uitdagend aan.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Almere City A1 - AZ Onder 19 0-4 (0-2)

Opstelling AZ Onder 19:
Koen Bucker; Levi Opdam (60. Yemaro Hoogdorp), Donny van Iperen (60. Derrick Luckassen), Joris Kramer, Jelle Opdam; Alexander Sigurdarsson (60. Dabney dos Santos Souza), Thomas Ouwejan, Stijn Spierings; Achille Vaarnold (45. Meraj Allahdad), Sem Witteveen (45. Yovany van der Stelt), Nick Doodeman.