Contract Addai opengebroken en verlengd

Contract Addai opengebroken en verlengd

Gepubliceerd op 02 juni 22, 17:32

ALKMAAR- AZ heeft het contract van Jayden Addai (16) opengebroken en verlengd. De aanvaller ligt voor de komende drie seizoenen vast in Alkmaar.

Addai maakt sinds 2016 deel uit van de AZ Jeugdopleiding. Hij kwam over van VPV Purmersteijn. In december 2020 tekende hij zijn eerste contract, dat hem tot 2023 aan AZ verbond. Zijn nieuwe verbintenis in Alkmaar loopt tot medio 2025.

Ontwikkeling
In de eerste seizoenshelft wist hij namens AZ Onder 17 dertien keer het net te vinden in elf wedstrijden. In de winterstop werd de zestienjarige Addai toegevoegd aan de selectie van AZ Onder 18. De ontwikkeling van Addai bleef niet onopgemerkt bij Jong AZ. Ook daar maakte hij inmiddels zijn debuut. Addai kreeg op 8 april 2022 voor het eerst speeltijd tegen FC Emmen. Een week later stond hij voor het eerst in de basis tegen ADO Den Haag. Nog een week later viel hij in tegen Excelsior. De afgelopen weken won hij de voorjaarscompetitie, de KNVB Beker en het algeheel kampioenschap met AZ Onder 18.

Addai: 'Debuut was heel speciaal'
"Het was voor mij een heel speciaal moment om te debuteren bij Jong AZ", vertelt Addai. "Ineens sta je op het veld in een redelijk groot stadion met volle tribunes. Het was al een mooi seizoen, omdat ik halverwege naar Onder 18 mocht overstappen. Ik denk dat ik heb laten zien dat ik belangrijk kan zijn, bijvoorbeeld omdat ik veel scorend vermogen heb. Het contract voelt als een beloning voor hard werken."

Brandenburg: 'Zelf afgedwongen'
Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg: "We zien Jayden mooie stappen in zijn ontwikkeling maken. Dat hij halverwege het seizoen de overstap maakte naar AZ Onder 18, heeft hij zelf afgedwongen. Hij is een speler die een goede individuele actie en een goed schot combineert met scorend vermogen. Hij heeft bij Jong AZ al een paar keer aan het betaald voetbal geroken en als hij zich zo doorontwikkelt, zullen we hem komend seizoen steeds vaker op dat niveau aan het werk zien."

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl