Contract Reijnders verlengd

Contract Reijnders verlengd

Gepubliceerd op 15 juli 19, 16:20

ALKMAAR- AZ heeft maandag het contract van Tijjani Reijnders verlengd. De middenvelder ligt nu tot medio 2023 vast bij AZ. Reijnders had nog een verbintenis tot medio 2020, met een optie voor nog twee seizoenen. 

Reijnders kwam in de zomer van 2017 over van PEC Zwolle, waar hij zijn Eredivisie-debuut maakte. Daarvoor speelde hij in de jeugd van FC Twente.

AZ-debuut
Op de laatste speeldag van het seizoen 2017-2018 debuteerde hij namens AZ als invaller tegen zijn oude ploeg PEC, waarbij hij direct goed was voor een assist. Daarnaast speelde hij tot dusver 68 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden (14 goals).

Reijnders: ‘Tijd om door te breken’
“Ik ben heel erg blij met het vertrouwen van de club”, reageerde Reijnders. “Ik heb veel zin om te gaan knallen. Fysiek en verdedigend was ik de afgelopen twee seizoenen nog niet op het niveau van de huidige middenvelders. Daarin heb ik stappen gemaakt en nu is de tijd om door te breken. Ik wil meer proeven van de Eredivisie en het eerste elftal. Ik denk dat ik daar rijp voor ben.”

Huiberts: ‘Druk opvoeren’
“Ik ben blij dat we een goede speler weer langer hebben kunnen vastleggen”, zei Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Tijjani heeft na zijn komst enorme stappen gemaakt. Bij Jong AZ heeft hij al laten zien dat hij heel goed mee kan. Daar was Tijjani een van de bepalende spelers. Komend seizoen wordt belangrijk voor hem: hij moet de druk gaan opvoeren op de jongens die nu in de basis staan bij het eerste elftal.” 

AZ TV
Bekijk hieronder de volledige reacties.

Foto's: Paoline Kruijssen / www.pkfotografie.nl