Contract Taabouni opengebroken

Contract Taabouni opengebroken

Gepubliceerd op 10 juli 19, 10:14

ALKMAAR- AZ heeft woensdag het contract van Mohamed Taabouni opengebroken en verlengd. De creatieve middenvelder ligt nu tot medio 2022 vast in Alkmaar. Zijn vorige contract liep tot de zomer van 2021. 

Taabouni draait momenteel de voorbereiding met de ploeg van Arne Slot. De 17-jarige maakte in alle wedstrijden minuten.

Taabouni: 'Keihard werken'
“Ik ben heel trots”, zegt een blije Taabouni. “Het gaat heel snel allemaal. Ik denk dat ik mezelf het afgelopen seizoen goed heb ontwikkeld en veel heb bijgeleerd. Ook als mens. Er zijn veel mooie dingen gebeurd: ik heb mijn debuut in het Betaald voetbal gemaakt en ben Europees kampioen geworden met Oranje. Van mezelf ben ik gedisciplineerd, dus ik wil mezelf blijven verbeteren en deze lijn doortrekken. Daar werk ik keihard aan. Mijn eerstvolgende doel is om op mijn 17e mijn officiële debuut te maken.”

Huiberts: 'Past zich snel aan'
We zijn heel blij dat we Mo’s contract met een jaar hebben kunnen verlengen", reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts na de contractondertekening. "Mo heeft afgelopen jaar laten zien dat hij dicht tegen de A-selectie zit, dat is als zeventienjarige bijzonder. Om die reden hebben we hem uitgenodigd om de voorbereiding met het eerste mee te draaien. Ook tijdens deze voorbereiding laat hij zien zich snel aan het niveau van de A-selectie aan te passen."

Debuut
Taabouni kwam in 2013 over van de amateurs van Olympia Haarlem en maakte afgelopen seizoen de meeste minuten in AZ Onder 19. Op 17 november 2018 maakte hij zijn debuut in het Betaald voetbal namens Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Jong PSV. Tot dusver speelde hij tien duels in de Eerste Divisie (1 goal).

Europees Kampioen
In mei van dit jaar won Taabouni met Oranje Onder 17 het Europees Kampioenschap. In de halve finale was de Haarlemmer belangrijk door de enige goal in het duel met Spanje te verzorgen. 

Foto's: Paoline Kruijssen / www.pkfotografie.nl