Contract Wijndal opengebroken

Gepubliceerd op 22 juni 18, 14:18
ALKMAAR- AZ heeft vrijdag het contract van Owen Wijndal opengebroken en verlengd tot medio 2023. De oude verbintenis van de 18-jarige linksback liep tot de zomer van 2019. Afgelopen seizoen kwam de Zaandammer tot zeven Eredivisie-optredens.

Wijndal speelt sinds 2010 in de AZ Jeugdopleiding. Op 4 februari 2017 maakte hij in het thuisduel met PSV zijn debuut in de hoofdmacht. Naast de zeven Eredivisie-wedstrijden, kwam de jeugdinternational afgelopen seizoen tot zestien Jupiler League-duels met Jong AZ (2 goals).

Huiberts: "Veel kwaliteit en potentie"
"Wij zijn hier erg blij mee", reageert AZ's Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. "Owen is een heel talentvolle speler, met veel kwaliteit en potentie. Hij moet nu de druk bij Thomas Ouwejan gaan opvoeren. Als blijkt dat één van de twee beter is, dan zal die altijd spelen."

Wijndal: "De club heeft vertrouwen"
"Dit is hartstikke mooi", zegt Wijndal na het signeren van de nieuwe overeenkomst. "De club heeft veel vertrouwen in me, dus ik ben erg blij dat ik hier heb kunnen verlengen. Ik speel hier sinds mijn tiende en ik ben met AZ opgegroeid. We passen daardoor goed bij elkaar. Ik voel me hier thuis."

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl