Corona-update (2)

Gepubliceerd op 31 maart 20, 19:50

ALKMAAR- De coronamaatregelen die tot 6 april van kracht zouden zijn, zijn dinsdagavond door de overheid verlengd tot 28 april. Het AFAS Trainingscomplex is daarom tot die datum gesloten voor bezoekers. Het eerste elftal, Jong AZ en de jeugdelftallen zullen niet trainen in verband met de voorzorgsmaatregelen.

Ook Grand Café Van Gaal en het AZ Fancentrum in het AFAS Stadion zijn gesloten. De webshop blijft wél actief. AZ-personeel werkt thuis.

Profvoetbal
Premier Mark Rutte gaf dinsdagavond tijdens een persconferentie tevens aan dat er voor 1 juni nog geen profvoetbal mogelijk is.

Onder 19
De competities in het amateurvoetbal worden dit seizoen niet meer hervat, meldt de KNVB. Dit heeft ook betrekking op de kampioenspoules waarin de AZ Jeugd actief is, behalve de Eredivisie Onder 19. Daarin staat namelijk plaatsing voor Europees voetbal (UEFA Youth League) op het spel. Of deze competitie ook daadwerkelijk uitgespeeld gaat worden, is nog niet bekend. AZ Onder 19 staat bovenaan.

Tickets
Gekochte kaarten voor de resterende thuisduels blijven geldig. Zodra er meer duidelijkheid is over het restant van het seizoen, zal AZ daar op een zorgvuldige manier naar handelen.

Video
Bekijk hieronder hoe de spelers zich thuis fit houden.