De Nooijer nieuwe teammanager AZ

Gepubliceerd op 14 januari 14, 12:57
ALKMAAR- AZ heeft dinsdag Teun de Nooijer (37) als nieuwe teammanager vastgelegd. De Egmondse hockeylegende is de opvolger van Hans Vonk, die onlangs vertrok uit Alkmaar. De Nooijer beëindigde vorig jaar - na een recordaantal van 453 interlands - zijn imposante hockeyloopbaan.

In de persoon van De Nooijer heeft AZ de gewenste kandidaat gevonden voor de baan van teammanager, aldus Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart: “De rol van een teammanager is de afgelopen jaren steeds omvangrijker geworden. AZ is een club waar jonge talenten zich kunnen ontwikkelen op zowel technisch als mentaal gebied. Teun gaat als teammanager vooral een belangrijke rol spelen bij de mentale ontwikkeling van onze spelers. Met welke druk krijgen spelers te maken in de top? Hoe kunnen zij omgaan met voor- en tegenspoed? Met zijn enorme bagage als topsporter is hij de ideale persoon om hen op weg te helpen.”

De Nooijer: ‘Geweldige uitdaging’
“Ik vind het een geweldige uitdaging om bij een professionele sportorganisatie als AZ aan de slag te gaan”, reageert De Nooijer, die per 1 maart in dienst treedt bij de Alkmaarders. “Van jongs af aan ben ik een enorme liefhebber van balsporten. Als kind hockeyde, tenniste en voetbalde ik vaak op straat.”

De Nooijer: “Ik ben opgegroeid in Egmond en heb in Alkmaar en Bergen op school gezeten. De regio van AZ is dus heel bekend voor me. Bovendien sluit de rol als teammanager goed aan bij mijn topsportervaring en mijn werk voor de TDNA. De kans bij AZ gaf me gewoon meteen een goed gevoel.”

Hockeyloopbaan
De Nooijer beëindigde in 2013 zijn hockeyloopbaan. In zijn carrière won hij een karrevracht aan prijzen. Met Oranje behaalde hij twee gouden en twee zilveren medailles tijdens de Olympische Spelen, werd hij wereldkampioen en pakte hij zes keer de Champions Trophy. Ook op persoonlijk vlak viel De Nooijer meermaals in de prijzen. Zo werd hij in 2003, 2005 en 2006 verkozen tot beste hockeyer ter wereld.
 
Vanwege zijn virtuoze spel en zijn rugnummer 14 werd De Nooijer vaak betiteld als ‘de hockeyende Johan Cruijff’. Zijn meest recente prijs dateert uit december 2013. Toen ontving hij tijdens het Sportgala de Fanny Blankers-Koen Award, vanwege zijn grote betekenis voor de Nederlandse topsport.

Foto: VI Images