De selectie voor de eerste veldtraining

De selectie voor de eerste veldtraining

Gepubliceerd op 21 juni 22, 09:18

ZAANSTAD- Na een maandag vol met testen en een looptraining begint de selectie van Pascal Jansen dinsdag aan de eerste veldtraining van het seizoen. De groep bestaat uit een deel van de A-selectie aangevuld met jeugdspelers. Om 11:00 uur gaat de bal rollen in Wijdewormer.

Met Mees de Wit en Mayckel Lahdo zijn er twee nieuwe gezichten in de selectie. De Wit werd overgenomen van PEC Zwolle. Lahdo tekende afgelopen vrijdag bij AZ en kwam over van Hammarby IF. 

Promotie
Sem Westerveld, Maxim Dekker en Zico Buurmeester hebben promotie gemaakt en behoren officieel tot de A-selectie. Hoewel zij al regelmatig aansloten bij de A-selectie, wordt dit voor hen het eerste volledige seizoen als volwaardig lid van de A-selectie.

Talenten
De komende periode krijgen verschillende spelers van de AZ Jeugdopleiding de kans om zich in de kijker te spelen. Doelman Rome Jayden Owusu-Oduro en Lewis Schouten, Fedde de Jong, Mexx Meerdink en Myron van Brederode sluiten aan. Van Brederode maakte in de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk al zijn debuut in AZ 1.

Internationals
Bruno Martins Indi, Pantelis Hatzidiakos, Vangelis Pavlidis, Jesper Karlsson, Zakaria Aboukhlal, Hakon Evjen, Peter Vindahl en Milos Kerkez hadden na de gewonnen play-off finale nog interlandverplichtingen. Zij sluiten daarom later in de voorbereiding aan. Ook Yukinari Sugawara staat dinsdag nog niet op het veld. Hij is herstellende van een knieoperatie.

Overzicht selectie eerste veldtraining
De selectie voor de eerste veldtraining bestaat uit de volgende spelers. 

Doelmannen
Hobie Verhulst, Beau Reus, Sem Westerveld, Rome Jayden Owusu-Oduro

Verdedigers
Owen Wijndal, Aslak Witry, Sam Beukema, Mees de Wit, Maxim Dekker

Middenvelders
Fredrik Midtsjø, Jordy Clasie, Dani de Wit, Tijjani Reijnders, Peer Koopmeiners, Zico Buurmeester, Fedde de Jong, Lewis Schouten

Aanvallers
Jelle Duin, Yusuf Barasi, Mayckel Lahdo, Mexx Meerdink, Myron van Brederode