De Winter: ‘Die goal verpest het’

Gepubliceerd op 12 december 13, 23:53
THESSALONIKI- Hij moest er anderhalf jaar op wachten, maar donderdagavond was het zover: speelminuten in het eerste elftal van AZ. Yves De Winter over geduld, zijn debuut en het 2-2 gelijkspel op bezoek bij PAOK. “Achteraf is dit veel mooier.”

“Mijn eerste acties zagen er inderdaad wat nerveus uit”, blikte de Belg na afloop terug in de warme catacomben van het Toumba Stadion, waar AZ zich door het gelijkspel als groepswinnaar plaatste voor de knock-out-fase. “Maar mindere momenten zijn het nou ook weer niet, want we hebben daardoor op dat moment geen goal tegen gekregen. Ik heb er niets aan als het allemaal mooi oogt; het gaat er mij gewoon om geen tegengoal te krijgen. En dan kies ik dus voor zekerheid.”

Jong AZ
De Winter: “We speelden vandaag inderdaad met een heel jonge ploeg. Doordat we in deze samenstelling ook vaak bij Jong AZ aantreden, waren we aardig op elkaar ingespeeld. Maar wedstrijden met Jong AZ zijn wel heel iets anders dan een Europese uitwedstrijd tegen PAOK... We zijn prima met die druk omgegaan. Ik ben persoonlijk ook blij dat ik mijn kans heb kunnen pakken.”

Geduld
“Mijn geduld is heel erg op de proef gesteld”, vervolgde De Winter, die in de zomer van 2012 tekende in Alkmaar. “Het ergste voor mij was dit seizoen de bekerwedstrijd tegen Achilles. Veel reserves mochten toen spelen, maar ik kreeg die kans toen niet. Dat was jammer. Het is heel mooi dat ik nu alsnog gedebuteerd heb.”

De Winter: “Ik hoorde afgelopen week in Alkmaar al geluiden dat ik wel eens kon gaan spelen tegen PAOK. Het was echter nog niet zeker, ik moest dus afwachten tot het definitief werd. En dat gebeurde gelukkig. Als ik er nu niet in had gestaan, weet ik niet hoe ik gereageerd zou hebben. Dan was ik heel ontgoocheld geweest. Achteraf is dit een veel mooiere wedstrijd dan tegen Achilles.”

Cijfer
AZ kreeg dit seizoen al een aantal keer in de laatste minuten een tegengoal te verwerken. “Tijdens de slotfase had ik al een paar reddingen gemaakt, waardoor ik nu dacht: nu is de match wél binnen. En dan gaat-ie er dus toch nog in… Door die laatste tegengoal kan ik niet zeggen dat mijn avond geslaagd is. Die goal verpest het echt. Ik geef deze avond alles bij elkaar een zesenhalf.”

Tekst: Eelke Shulte Nordholt / AZ Media
Foto’s: Ed van de Pol /
www.edvandepol.nl

AZ TV
Bekijk op AZ TV de reacties van Nemanja Gudelj en De Winter.