Dertien AZ-talenten in Oranje-voorselecties

Gepubliceerd op 21 september 17, 11:08
ALKMAAR- Dertien AZ'ers zitten in de voorselecties van diverse Oranje-teams. Het gaat om Jeremy Helmer, Guus Til, Thomas Ouwejan, Ferdy Druijf, Teun Koopmeiners, Jamie Jacobs, Rens van der Wacht, Owen Wijndal, Jay Gorter, Justin de Haas, Joey Jacobs, Jasper Schendelaar en Thijs Oosting.

Helmer, Ouwejan en Til zitten in de voorlopige selectie van Jong Oranje. De ploeg speelt over een paar weken twee EK-kwalificatieduels. Op 6 okober is Letland de opponent in Stadion de Vijverberg (Doetinchem) en op 10 oktober is Oekraïne in Kiev de tegenstander.

Oranje Onder 20
Als Druijf, Koopmeiners en Jamie Jacobs ook de definitieve selectie van Oranje Onder 20 halen, dan kunnen zij zich opmaken voor oefeninterlands tegen Duitsland en Polen. Tegen de oosterburen wordt op 5 oktober gespeeld in Hardenberg, waar vier dagen later een bezoek aan Polen volgt.

Oranje Onder 19
Oranje Onder 19 wacht van 4 tot en met 10 oktober de eerste ronde in de strijd om EK-kwalificatie. Met mogelijk Wijndal en Van der Wacht in de gelederen wordt achtereenvolgens gespeeld tegen Malta (4 oktober, 's Gravenzande), Hongarije (7 oktober, Lisse) en Slovenië (10 oktober, 's Gravenzande).

Oranje Onder 18
De grootste enclave AZ-talenten zit in de voorselectie van Oranje Onder 18. Mits Gorter, De Haas, Joey Jacobs, Oosting en Schendelaar de laatste schifting overleven, kunnen zij zich prepareren voor een oefenduel met Oostenrijk. Deze wordt op 5 oktober afgewerkt op de KNVB Campus in Zeist.