Doelpuntloos gelijkspel AZ Onder 15

Gepubliceerd op 30 november 13, 14:29
ALKMAAR- AZ Onder 15 heeft zaterdag de punten gedeeld met FC Utrecht C1. Beide teams kwamen niet tot scoren. De ploeg van trainer Paul Brandenburg kreeg voldoende kansen, maar de Utrechtse keeper en de lat stonden een overwinning in de weg.

Dat er zaterdag in Alkmaar geen doelpunten vielen hadden de spelers van Onder 15 met name aan zich zelf te danken. In de eerste helft regende het kansen op Sportcomplex 't Lood. Kick de Goede, Des Kunst en Jelle Duin kregen allen levensgrote kansen om de score namens de goed spelende Alkmaarders te openen.

Positiespel
In de tweede helft haalde Onder 15 het niveau van voor de rust bij lange na niet. De AZ-talenten hadden veel moeite om de bal voor langere tijd in de ploeg te houden. Het positiespel dat hen in de eerste helft nog zo vaak voor het Utrechtse doel had gebracht, kwam nu nauwelijks uit de verf. Aan de andere kant werd FC Utrecht enkele keren gevaarlijk, Bilal Bayazit hield zijn doel echter schoon.

Lont
In de slotfase herpakte Onder 15 zich nog goed en leek het onder aanvoering van de goed ingevallen Keyennu Lont alsnog de winst te pakken. Eerst stuitte de jonge spits op de keeper waarna Boris Zanoli de rebound over schoot. Even later raakte Lont na een afgeslagen corner nog de lat. Een late winnende treffer zat er voor de Alkmaarders niet meer in. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 15 - FC Utrecht C1 0-0 (0-0)

Opstelling AZ Onder 15:
Bilal Bayazit; Kelvin Oxfoort (40. Stijn Beentjes), Emanuel Boateng, Owen Wijndal, Jasper ter Heide; Sam Aarts (50. Boris Zanoli), Rens van der Wacht, Des Kunst (40. Niels Butter); Stephan Minnesma, Jelle Duin (60. Keyennu Lont), Kick de Goede.