Doelpuntloze remise AZ Onder 16 bij Ajax

Gepubliceerd op 02 mei 17, 20:13
AMSTERDAM- AZ Onder 16 heeft dinsdagavond gelijkgespeeld tegen Ajax. De competitiewedstrijd op sportpark De Toekomst in Amsterdam eindigde in 0-0. Dat was gezien het spelbeeld een logische uitslag.

De topper tussen de nummer 2 en 3 in de kampioenspoule werd gekenmerkt door veel strijd van beide kanten. Ajax kreeg in de eerste helft de beste mogelijkheden, maar kwam niet tot serieuze kansen. Dat had ermee te maken dat AZ goed georganiseerd stond te spelen met achterin onder anderen de goed spelende Mounir El Guebli en Chardell Karg. In het sporadische geval dat het Alkmaarse doel wel onder vuur werd genomen, stond keeper Beau Reus goed op te letten.
 
Grotere ruimtes
Na rust werden de ruimtes groter en kregen de bezoekers de beste kansen om de score te openen. Zo schoot Manuel Pherai voorlangs en zag de goed spelende Kenzo zijn schot geblokt worden. “Weer een gelijkspel”, doelde trainer Kelvin Duffree op het feit dat ook de vorige twee competitieduels van zijn ploeg in een remise eindigden. “Dat is jammer, maar we hebben wel opnieuw laten zien dat wij ons kunnen meten met de top van Nederland. Dat is heel positief, al speelden wij bij Ajax niet onze beste wedstrijd.”
 
Blik op NAC
De blik gaat bij AZ Onder 16 nu op de volgende topwedstrijd, want zaterdag wacht in de halve finale van het bekertoernooi NAC Breda Onder 17. “Morgen hebben we een hersteldag en daarna gaan we samen toeleven de halve finale. Het is natuurlijk super dat wij daar als enige Onder 16-ploeg in het Onder 17-bekertoernooi staan. Dat is echt niet zomaar iets. En we hopen op nog meer. NAC staat ook terecht in de halve finale, maar het is niet onmogelijk om ze te kloppen. Wel moeten we dan beter spelen dan vandaag tegen Ajax.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Ajax Onder 16 – AZ Onder 16 0-0 (0-0)
 
Opstelling AZ: Beau Reus; Fons Gemmel, Quinten Dekkers, Mounir El Guebli, Chardell Karg; Bram Franken, Kenzo Goudmijn, Emir Biberoglu (65. Tyro Nimmermeer); Manuel Pherai, Jeffrey van der Heijden, Khymo Jansen (50. Milan Eliasar).
 
Tekst: AZ Media / Sven Bersee