Doelpuntrijk gelijkspel Jong AZ

Doelpuntrijk gelijkspel Jong AZ

Gepubliceerd op 14 februari 20, 21:51

ROTTERDAM- Jong AZ heeft vrijdag met 3-3 gelijk gespeeld bij Excelsior. In Kralingen was het met name na rust een waar spektakelstuk. De ploeg van Koen Stam en Michel Vonk leek in een hectisch slot nog aan het langste eind te trekken, maar moest genoegen nemen met een punt.

De beloften werden in de eerste minuut al opgeschrikt door een inzet op de paal van Brandon Ormonde-Ottewill. Op de counter ontstond vervolgens wat dreiging via Mo Taabouni, maar de openingsfase was voor Excelsior. Elías Már Ómarsson kreeg een kansje Jasper Schendelaar tikte een schot van Rai Vloet naast.

Church
Na tien minuten groeide Jong AZ meer in de wedstrijd. Pogingen van Joey Jacobs en Taabouni gingen nog over, uiteindelijk liet Joerie Church zeer overtuigend het net bollen. De rechtsback stoomde op en schoot van afstand hard en laag in de hoek: 0-1.

Poeier
De bezoekers kwamen ook sterk uit de rust. Een kopbal van Jacobs ging voorlangs, waarna een schot uit de draai van Richonell Margaret naast werd getikt. Een minuut later scoorde de spits wel, nadat hij zelf de bal veroverde. Weer direct daarna was het echter al 1-2 door een rake poeier van Rai Vloet.

Helemaal los
De wedstrijd die voor rust zo moeizaam op gang kwam, was dus helemaal los. Schendelaar voorkwam een snelle gelijkmaker en Thomas Verhaar dacht alsnog 2-2 te maken, maar stond buitenspel. Aan de overzijde bleef ook Jong AZ geregeld gevaarlijk opduiken, maar na kansen over en weer was het uiteindelijk Ómarsson die doel trof.

Penalty
De beloften kwamen zelfs op achterstand toen Schendelaar zich bij een vrije trap liet verrassen door Ahmad Mendes Moreira. Nu was het echter Jong AZ dat veerkracht toonde. Félix Correia maakte de achterstand rap ongedaan. Heel even leken zelfs nog alle punten mee naar Zaanstad te gaan. De bal ging na een overtreding op Joey Jacobs op de stip, maar Thijs Oosting schoot op de lat.

Stam: ‘Knap’
“Wij zien een prima ontwikkeling bij de spelers”, zei Stam na afloop. “Het is knap dat deze jonge ploeg zoveel kansen creëert tegen een ploeg die zo snel mogelijk terug wil naar de Eredivisie. Toch is het teleurstellend dat we hier niet winnen. We doen namelijk veel goed, maar als je hier in Rotterdam zo dominant bent moet je de wedstrijd ook over de streep trekken. We doen onszelf hier tekort.”


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
SBV Excelsior - Jong AZ 3-3 (0-1)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Excelsior: Maarten de Fockert; Abdallah Aberkane (84. Siebe Horemans), Sander Fischer, Thomas Oude Kotte, Brandon Ormonde-Ottewill; Wouter Burger, Rai Vloet (81. Stijn Meijer), Luigi Bruins; Thomas Verhaar (71. Ahmad Mendes Moreira), Elías Már Ómarsson, Joël Zwarts.
Opstelling Jong AZ: Jasper Schendelaar; Joerie Church, Joey Jacobs, Maxim Gullit, Mauro Savastano; Peer Koopmeiners, Mohamed Taabouni, Richard Sedláček; Thijs Oosting, Richonell Margaret, Félix Correia.

Scoreverloop: 34. Church 0-1, 51. Margaret 0-2, 53. Vloet 1-2, 75. Ómarsson 2-2, 80. Mendes Moreira 3-2, 82. Correia 3-3.
Gele kaarten: Mendes Moreira (Excelsior).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Laurent Willems.

Foto's: Soccrates Images