Doelpuntrijke nederlaag AZ Onder 12

Gepubliceerd op 16 november 13, 10:44
ALKMAAR- AZ Onder 12 is zaterdag in een doelpuntrijk duel onderuit gegaan tegen Fortuna Wormerveer: 3-5. Na een 1-0 ruststand vielen de doelpunten in het tweede half uur van de wedstrijd als rijpe appelen.

Wat in de eerste helft een rustig duel leek te worden, brandde na de rust los. Toeschouwers kwamen zaterdag op Sportcomplex 't Lood oren en ogen te kort om de doelpunten die aan beide kanten vielen bij te houden.

Mussche
In de beginfase was het duel nog zo kalm verlopen. Onder 12 had het betere van het spel en kwam na een goede actie van de mee opgekomen Bjorn Mussche op een 1-0 voorsprong. Tot het rustsignaal gebeurde er vervolgens weinig voor de beide doelen. Fortuna werd sterker, maar kon offensief nog geen vuist maken.

Paal
Kort na de rust leek Quenten Rosalina de wedstrijd al in Alkmaars voordeel te beslissen. De aanvaller raakte tegen zijn oude club echter de paal. Niet veel later barstte de doelpuntenregen in alle hevigheid los. Binnen vier minuten boog Fortuna Wormerveer, dankzij een penalty en twee afstandsschoten, de 1-0 achterstand om in een 1-3 voorsprong.

Veerkracht
Zoals wel vaker dit seizoen toonde Onder 12, ondanks de drie tikken die het kort na elkaar te verwerken kreeg, veerkracht. Rosalina schoot de 2-3 binnen. Het lukte de jongste AZ-talenten niet om alsnog punten te vergaren. In de slotfase wisten de bezoekers nog twee maal te scoren. Het doelpunt dat Rosalina tussendoor aantekende bracht slechts zijn seizoenstotaal verder omhoog.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 12 - Fortuna Wormerveer 3-5 (1-0)

Opstelling AZ Onder 12:
Zeth Boerrigter; Deron Payne (30. Nino Klaver), Bjorn Mussche, Jorn Berkhout, Boris van Weede (50. Deron Payne); Gijs Brouwer, Aaron Menelik (50. Fabio Hendriksen), Mohamed Taabouni; Fabio Hendriksen (40. Saber Charif), Quenten Rosalina, Caner Demircioglu (30. Zico Buurmeester.

Scoreverloop: 12. Mussche 1-0, 43. 1-1, 45. 1-2, 47. 1-3, 50. Rosalina 2-3, 56. 2-4, 57. Rosalina 3-4, 60. 3-5.