Doesburg nieuwe Hoofdscout

Gepubliceerd op 25 november 15, 16:45
ALKMAAR- AZ heeft een mondeling akkoord bereikt met Michel Doesburg (47) over de aanstelling als nieuwe Hoofdscout. In die functie is de Beverwijker de opvolger van Max Huiberts, die onlangs werd aangesteld als Directeur Voetbalzaken. Doesburg was al in dienst als Hoofd Jeugdscouting.

Doesburg heeft een lange geschiedenis bij AZ. Tussen 1995 en 1998 kwam hij als speler uit voor de Alkmaarders. In die periode speelde de verdediger 60 wedstrijden, waarin hij tweemaal trefzeker was. In 1996 en 1998 werd Doesburg met AZ kampioen van de Eerste Divisie. Nadat hij zijn profloopbaan in 2003 afsloot, keerde hij terug naar AZ. In Alkmaar was hij daarna jarenlang actief als jeugdtrainer, scout en meest recent Hoofd Jeugdscouting.

Huiberts: ‘Uitstekend werk’
“We zijn erg tevreden met Michel Doesburg als nieuwe Hoofdscout”, reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Michel en ik werken al jaren heel intensief samen, waardoor we exact op de hoogte zijn van de totale scouting van AZ. Hij kent de club door en door. Mede door zijn inbreng is de AZ Jeugdopleiding bekroond tot beste van Nederland. Hij heeft een goed oog voor talent en beschikt daarnaast over een groot netwerk in de voetballerij. Met deze stap is ons scoutingteam weer op volle kracht.”

Doesburg: ‘Prachtige stap’
“Dit is een prachtige stap voor mij”, zegt Doesburg. “Ik heb jarenlang veel energie gelegd in jeugdscouting, maar het was zeker mijn ambitie om in de seniorenscouting te gaan werken. Die kans deed zich nu voor. De carrières van Max Huiberts en mij lopen bij AZ ongeveer parallel, van jeugdtrainer tot scouting. Mooi dat we nu wederom zo intensief gaan samenwerken op het gebied van seniorenscouting.”

Loopbaan
Doesburg speelde als profvoetballer ook voor HFC Haarlem, FC Wageningen, sc Heerenveen, Motherwell FC (Sch), Dunfermline Athletic (Sch) en PEC Zwolle.

Foto's: Paoline Kruijssen / AZ Media