Dominant AZ Onder 15 verliest van PSV

Gepubliceerd op 13 oktober 18, 13:06
EINDHOVEN- AZ Onder 15 heeft zaterdag een zuur gevoel overgehouden aan het treffen met PSV. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld was dominant op De Herdgang, maar verzuimde om de legio kansen om te zetten in doelpunten: 1-0 nederlaag.

De Alkmaarders begonnen ongelukkig aan de wedstrijd en gaven na drie minuten een onnodige vrije trap weg. De Eindhovenaren pakten dit cadeautje gretig. Yaël Gil y Muinos schoot de bal langs doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro tegen de touwen.

Buitenspel
AZ herstelde zich snel en drukte de thuisploeg met de rug tegen de muur. Er ontstonden veel kansen voor de bezoekers en dit leek in de tiende minuut de gelijkmaker op te leveren toen Maxim Dekker raak kopte. Het doelpunt van de verdediger werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Ook na de onderbreking bleven de Alkmaarders aandringen, maar een doelpunt bleef uit.

Goes: 'Meer oefenen op het afmaken'
"De bal ging er maar niet in", verzuchtte verdediger Wouter Goes. "We hebben een stuk of tien kansen gekregen, maar steeds hield de keeper van PSV ze eruit of schoten wij te slecht in. Zelf gaven we in het begin op een domme manier een vrije trap weg en die schoten zij raak. Wij moeten zelf meer oefenen op het afmaken, zodat dit niet nog een keer gebeurt."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
PSV Onder 15 - AZ Onder 15 1-0 (1-0)


Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Sem Dekkers, Wouter Goes, Maxim Dekker, Daniël Beukers (60. Jesse Buurmeester); Job Kalisvaart, Dave Kwakman (48. Radjenio Fonseca), Lewis Schouten (69. Mauro Zijlstra); Aethan Yohannes (54. Jayen Gerold), Tymen Niekel, Bayron Strijdonck (65. Ro-Zangelo Daal).

Scoreverloop: 3. Gil y Muinos 1-0.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger
Foto's: Herbert Dekkers