Dozijn AZ'ers in jeugdteams Oranje

Gepubliceerd op 22 augustus 18, 16:44
ZAANSTAD- Owen Wijndal, Jelle Duin, Jasper Schendelaar, Myron Boadu, Peer Koopmeiners, Thijs Oosting, Bram Franken, Kenzo Goudmijn, Mees Bakker, Quinten Dekkers, Mohamed Taabouni en Ricuenio Kewal zijn opgenomen in de voorlopige selecties van vier verschillende Oranje-jeugdteams.

Oranje Onder 20
Duin en Wijndal zitten in de dertigkoppige voorselectie van Oranje Onder 20. De ploeg van coach Bert Konterman oefent op 6 september in Estoril tegen Portugal.

Oranje Onder 19
Bij Oranje Onder 19 zijn Schendelaar, Boadu, Koopmeiners en Oosting in beeld. Deze ploeg speelt begin volgende maand twee oefeninterlands: op 5 september op het fameuze St. George Park in Burton-upon-Trent tegen Engeland, drie dagen later in Uden tegen Tsjechië.

Oranje Onder 18
Oranje Onder 18 reist binnenkort mogelijk met vier AZ'ers in de gelederen af naar een vierlandentoernooi in Limoges, waar op 5, 7 en 9 september wordt aangetreden tegen Engeland, Frankrijk en Rusland. Franken, Goudmijn, Bakker en Dekkers zitten in de voorselectie van coach Mischa Visser. Deze lichting Nederlandse talenten won in mei het EK Onder 17.

Oranje Onder 17
Kewal en Taabouni azen op een plek in Oranje Onder 17. De ploeg van coach Peter van der Veen speelt een vierlandentoernooi in Duitsland. Daar wordt de strijd aangebonden met het thuisland (7 september in Konstanz), Italië (9 september in Singen) en Israël (11 september in Waldshut-Tiengen).