Drie Noren in de voorselectie

Gepubliceerd op 06 maart 19, 12:01

ALKMAAR- Fredrik Midtsjø, Jonas Svensson en Bjørn Johnsen zijn door bondscoach Lars Lägerback opgenomen in de voorselectie van Noorwegen. Het team speelt kwalificatiewedstrijden tegen Spanje (23 maart) en Zweden (26 maart) voor het EK 2020. 

Het uitduel van Noorwegen met Spanje vindt plaats in het Estadio de Mestalla in Valencia en begint om 20:45 uur. Drie dagen hierna wordt de wedstrijd Noorwegen - Zweden in het Ullevaal Stadion in Oslo gespeeld (20:45 uur).

EK Kwalificatie
De wedstrijden van Noorwegen tegen Spanje en Zweden zijn de eerste twee duels in de kwalificatiereeks voor het EK 2020. Noorwegen treedt aan in Groep F en treft hiernaast Roemenië, Malta en de Faeröer Eilanden. De beste twee landen plaatsen zich rechtstreeks voor het EK.

UEFA Nations League
Eerder eindigden de Noren met dertien punten bovenaan in poule drie van de UEFA Nations League. Hierin werd tweemaal van Cyprus gewonnen, gelijkgespeeld en gewonnen van Slovenië en één punt behaald tegen Bulgarije. Door de eerste plaats is Noorwegen, mocht het niet bij de eerste twee van de poule eindigen in de kwalificatie, zeker van een plaats in de play-offs om alsnog een EK-ticket te bemachtigen. 

Interlands
Svensson speelde de meeste interlands van de Noren bij AZ. Hij kwam in het verleden zestien keer uit voor zijn geboorteland. Ook speelde hij bij Noorwegen Onder-23 (één duel) en Noorwegen Onder-21 (zeven wedstrijden).

Johnsen, geboren in New York, speelde tot nu toe tien duels voor Noorwegen. Hierin wist hij twee keer te scoren. Eén van deze doelpunten was de gelijkmaker in de slotfase van het uitduel met Slovenië (1-1) in de Nations League afgelopen november. 

Midtsjø kwam tot nu toe vier keer uit voor het Noorse nationaal elftal in vriendschappelijke wedstrijden.

Definitieve selectie
Op 12 maart wordt bekendgemaakt of de spelers deel uitmaken van de definitieve selectie.