Zege en nederlaag voor AZ Onder 11

Gepubliceerd op 22 september 18, 14:38
ZAANSTAD- AZ Onder 11 is zaterdag tweede geworden in het kwalificatiedrieluik met Ajax en Vitesse. De ploeg van trainer Dennis Zwagerman plaatste zich daardoor (en door eerdere resultaten) voor de Eredivisie Hoog.

De Alkmaarders openden het drieluik met een nederlaag tegen Ajax. “We zijn bezig met een thema in het verdedigen, waarbij de dichtstbijzijnde man druk op de bal zet en de rest van het team ondersteunt en het veld klein houdt”, vertelde Zwagerman. “Waar de ene ploeg hier moeite mee had, voerde het andere dit thema goed uit tegen Ajax. Dat resulteerde in weinig kansen voor de tegenstander en maar één goal tegen. Wel vergeten we zelf te scoren. We moeten aan de bal brutaler worden om tot meer kansen te komen.”

Ruimtes herkennen
De jongste AZ’ers waren wel de bovenliggende partij in het Twin Games-duel met Vitesse. “Binnen het thema van het druk op de bal krijgen, hebben we het in deze wedstrijd goed gedaan. Van de in totaal vier blokjes hielden we drie keer de nul, dat zegt wel iets. Wat we ook goed deden, was het herkennen van waar de ruimte achter de laatste linie ligt op het moment dat Vitesse hoog druk zet. Dat resulteerde in een aantal goals.”

Tegenwind
Op het AFAS Trainingscomplex in Zaanstad – waar het drieluik werd afgewerkt – was het weer te omschrijven als onstuimig. “Dat is alleen maar leerzaam”, legde Zwagerman uit over het omgaan met deze omstandigheden. “De spelers hebben vandaag ervaren dat je kijkgedrag bij tegenwind van een hoger niveau moet zijn, zeker als de tegenstander hoog druk geeft. De wind vormt een extra uitdaging, en dat is nuttig binnen onze ontwikkeling.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Kwalificatiedrieluik (Twin Games)
AZ Onder 11 – Ajax 0-10
AZ Onder 11 – Vitesse 4-2

Wedstrijdselectie AZ: Mees Kout, Finn Molenaar, Adam Ouaziz, Anton Agafonov, Cameron Fernie, Gijs Groot, Jay Lunes, Joris Eijssen, Kick Ooms, Massimiliano Frassino, Mats Nijman, Quincy Lede, Rayan Zekri, Sam Berends, Sander van Westbroek, Senna van Elst, Taecke van Dam van Isselt, Ties Kemna, Timme Elffers, Toby Jefferies.

Foto's: Barathi van Elst