Driepunter in Waalwijk

Driepunter in Waalwijk

Gepubliceerd op 01 mei 21, 21:43

WAALWIJK- AZ heeft zaterdagavond een zege geboekt op RKC. In het Mandemakers Stadion in Waalwijk werd het na een achterstand 1-3. Albert Gudmundsson, Myron Boadu en Calvin Stengs verzorgden de Noord-Hollandse productie.

AZ moest het in Waalwijk doen zonder de zieke aanvoerder Teun Koopmeiners. Zijn plek op het middenveld werd ingenomen door Tijjani Reijnders, die vorig seizoen nog een halfjaar op huurbasis bij RKC voetbalde. Owen Wijndal droeg opnieuw de aanvoedersband, terwijl Fredrik Midtsjø  zijn 150e AZ-wedstrijd speelde.

Bizot
In een wat rommelige openingsfase kreeg de thuisploeg na iets meer dan tien minuten de eerste grote kans van de wedstrijd. Timo Letschert gleed met een sliding de bal voor de voeten van Richard van der Venne, die daardoor oog in oog met Marco Bizot kwam. Laatstgenoemde kwam met een fenomenale redding als winnaar uit die strijd. 

Achterstand
Niet veel later werd het 1-0 voor RKC. Van der Venne gaf een bekeken steekpass op AZ-huurling Oosting, die rustig bleef en de bal over Bizot stiftte.

Gudmundsson
Nog voor rust stelde AZ orde op zaken. Een voorzet van Wijndal werd van richting veranderd en kwam voor de voeten van Stengs. Hij had vervolgens een een pass op Gudmundsson in huis. De IJslander draaide goed weg bij zijn verdediger en schoof de bal laag in het net: 1-1.

Boadu
In de tweede helft trokken de bezoekers de wedstrijd naar zich toe. Dat resulteerde in wat doelpogingen en in de 63e minuut in de 1-2. RKC’ers Melle Meulensteen en Anas Tahiri klungelden bij het uitverdedigen en dat strafte Boadu genadeloos af. Hij kon alleen richting Kostas Lamprou en schoot raak.

Rood
Vijf minuten later hielp de thuisploeg AZ verder in het zadel. Tijdens een duel met Letschert was Sylla Sow te hardhandig en dat leverde de aanvaller een directe rode kaart op.

Stengs
In de slotfase besliste Stengs de wedstrijd. Gudmundsson speelde de linkspoot met een goede pass aan en de international bleef op zijn beurt rustig. Met een bekeken inzet legde hij de 1-3 in de touwen. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
RKC Waalwijk - AZ 1-3 (1-1)
Eredivisie

Opstelling RKC Waalwijk: Kostas Lamprou; Juriën Gaari, Melle Meulensteen, Ahmed Touba, Thierry Lutonda; Richard van der Venne (71. Finn Stokkers), Vurnon Anita (86. Vitalie Damașcan), Anas Tahiri (71. Sebbe Augustijns); Cyril Ngonge (60. Lennerd Daneels), Thijs Oosting (86. Hans Mulder), Sylla Sow. 

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson (71. Yukinari Sugawara), Timo Letschert, Bruno Martins Indi, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Albert Gudmundsson, Tijjani Reijnders (78. Jordy Clasie); Calvin Stengs, Myron Boadu (79. Dani de Wit), Jesper Karlsson.

Scoreverloop: 17. Oosting 1-0, 28. Gudmundsson 1-1, 63. Boadu 1-2, 82. Stengs 1-3.
Gele kaarten: Letschert, Sugawara (AZ).
Rode kaarten: 68. Sow (RKC Waalwijk)
Scheidsrechter: Dennis Higler

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl