Update: Atikallah debuteert in Oranje-jeugd

Update: Atikallah debuteert in Oranje-jeugd

Gepubliceerd op 25 november 21, 12:47

BILZEN- Kees Smit, Julian Oerip, Elijah Dijkstra en Rayan Atikallah hebben gedebuteerd als jeugdinternational. Met Oranje Onder 16 werkten zij dinsdag en donderdag oefenduels af met België. Daarin maakten de vier AZ'ers hun eerste minuten in de Oranje-jeugd. 

DONDERDAG:
België - Oranje Onder 16 2-2
Ook Atikallah maakte donderdag voor het eerst zijn opwachting als jeugdinternational. De verdediger begon - samen met clubgenoot Dijkstra - in de basis en speelde 2-2 gelijk tegen België. Door treffers van Aymen Sliti (Feyenoord) en Dies Janse (Ajax) kwam Oranje 0-2, maar de Belgen toonden zich veerkrachtig en trokken de score halverwege de tweede helft gelijk. Oerip en Smit kwamen in de 69e minuut als invaller. 

Rayan Atikallah (3) debuteerde donderdag als jeugdinternational. Hij verscheen samen met Elijah Dijkstra (2) aan de aftrap. Foto: OnsOranje.

DINSDAG:
België - Oranje Onder 16 1-2
In het Belgische Bilzen kwam Oranje - waar Smit en Oerip in de basis begonnen - op een 0-1 voorsprong. Smit bediende Mark Verkuijl (Ajax), die vervolgens de score opende. De zuiderburen kwamen na rust langszij, maar Verkuijl zorgde met zijn tweede goal voor een Nederlandse overwinning: 1-2. Elijah Dijkstra kwam in de 41e minuut binnen de lijnen en maakte zo ook zijn entree in de Oranje-jeugd. Rayan Atikallah bleef op de bank. 

Kees Smit (6) en Julian Oerip (10) begonnen dinsdag in de basis. Foto: OnsOranje.