Druijf definitief naar Rapid Wien

Druijf definitief naar Rapid Wien

Gepubliceerd op 01 juli 22, 18:00

ALKMAAR- Ferdy Druijf is definitief overgenomen door Rapid Wien. De 24-jarige Uitgeester speelde sinds februari al op huurbasis voor de Oostenrijkers. Druijf had in Alkmaar nog een contract tot medio 2025. 

De spits kwam in 2012 binnen in de AZ Jeugdopleiding. Op 28 januari 2018 debuteerde hij op bezoek bij Willem II in het eerste team, waar hij een jaar later definitief aansloot. Hij kwam tot veertig wedstrijden in de Alkmaarse hoofdmacht en was daarin zes keer trefzeker. 

Beste Talent
Als speler van Jong AZ won Druijf in het seizoen 2018-2019 liefst vijf individuele prijzen. Zo was hij van zowel de eerste als derde periode topscorer. Daarnaast werd hij verkozen tot Beste Talent van de eerste periode. Op 4 januari 2019 werd hij uitgeleend aan NEC, waar hij het seizoen afsloot als topscorer (29 goals) en Beste Talent van de Eerste Divisie. 

Verhuurd
Druijf werd in 2021 tweemaal verhuurd aan KV Mechelen. Bij de Belgen kwam hij tot 39 officiële duels. Bij de zuiderburen begon hij twintig keer in de basis en was tien keer trefzeker. In februari 2022 stapte Druijf op huurbasis over naar Rapid Wien. In Oostenrijk speelde hij dertien wedstrijden en was daarin goed voor zes goals.