Duin verlengt bij AZ

Duin verlengt bij AZ

Gepubliceerd op 12 juli 21, 17:12

ALKMAAR- AZ heeft het contract van Jelle Duin opengebroken en verlengd tot medio 2024. De 22-jarige spits had nog een contract tot de zomer van 2022. Sinds dit seizoen maakt de aanvaller vast onderdeel uit van de A-selectie. 

Duin begon in 2010 bij AZ Onder 12 en debuteerde op 22 december 2017 - in een thuiswedstrijd tegen NEC - in het betaald voetbal namens Jong AZ. Na uitleenbeurten aan FC Volendam en MVV Maastricht keerde Duin op 1 januari 2021 terug bij AZ. Ruim een maand later maakte hij zijn debuut in AZ 1 tegen sc Heerenveen. Sinds deze zomer maakt hij vast onderdeel uit van de A-selectie.

Duin: ‘Eerste goal maken’
“Ik heb het hier enorm naar mijn zin en heb dus geen moment getwijfeld om bij te tekenen”, stelt Duin over zijn contractverlenging. “Inmiddels zit ik vast bij de A-selectie en dat is een mooi beloning. Voor mezelf heb ik een aantal doelen voor ogen. Zo wil ik mijn eerste goal en mijn Europese debuut maken. En natuurlijk wil ik de stijgende lijn in mijn ontwikkeling blijven behouden.”

Huiberts: ‘Potentie’

“Jelle is nog altijd een jonge spits en kan zich de komende jaren nog volop doorontwikkelen”, weet Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Daarom wilden we graag met hem door. Na zijn terugkomst van de verhuurperiode heeft hij zich snel aangediend bij het eerste elftal, waar hij zijn vaste plek in de A-selectie heeft afgedwongen.”