E-pupillen laten zich zien op 't Lood

Gepubliceerd op 23 oktober 13, 17:14
ALKMAAR- FC Castricum, Purmersteijn en Zeevogels zijn de trotse winnaars van de drie E-pupillentoernooien die begin deze week door AZ werden georganiseerd. Het jaarlijks terugkerende evenement bleek wederom een groot succes.

Sportcomplex 't Lood werd de eerste drie dagen van de herfstvakantie overspoeld door eerstejaars E-pupillen uit heel Noord-Holland. In totaal namen er maandag, dinsdag en woensdag 48 teams uit Noord-Holland deel aan het toernooi. Onder toeziend oog van hun ouders en scouts en technische staf van de AZ Jeugdopleiding gingen de jonge voetballers de strijd aan.

Maandag
FC Castricum was maandag de beste van de eerste zestien deelnemers. De Castricummers versloegen in de finale Buiksloot met 3-0. Koninklijke HFC maakte het podium compleet. De prijsuitreiking werd tot plezier van alle aanwezigen verricht door AZ-sterren Esteban en Maarten Martens.

Een dag later was het wederom genieten op Sportcomplex 't Lood. Vol enthousiasme stonden er zestien nieuwe teams aan de start van een nieuwe toernooidag, die werd gespeeld onder perfecte weersomstandigheden. Purmersteijn toonde zich dinsdag de sterkste door Reiger Boys in de eindstrijd te verslaan. De derde plaats werd ingenomen door De Foresters.

Op de derde en laatste dag ging Zeevogels met de toernooiwinst aan de haal. De Egmonders wonnen in een spannende finale met 3-2 van vv UNO. vv Schagen maakte de Top-3 compleet. De drie beste teams ontvingen hun prijzen uit handen van selectiespelers Donny Gorter en Jonas Heymans.