Echteld nieuwe assistent-trainer

Gepubliceerd op 23 december 15, 14:12
ALKMAAR- AZ heeft in Leeroy Echteld (47) de nieuwe assistent-trainer van het eerste elftal gevonden. De voormalig prof kwam in de zomer van 2014 naar de club, waar hij bij de AZ Jeugdopleiding direct indruk maakte.

Echteld kwam als speler tot elf wedstrijden voor AZ (2 goals) en speelde daarnaast voor HFC Haarlem, sc Heerenveen, AS Cannes (Fra), RKC Waalwijk, SC Austria Lustenau (Oos) en Heracles Almelo.

Trainersloopbaan
Direct na het beëindigen van zijn profcarrière in 2001 begon Echteld aan zijn trainersloopbaan. Als coach kende hij onder meer succesvolle periodes bij FC Blauw-Wit Amsterdam en Zeeburgia. Ook werd hij onlangs kampioen met AZ Onder 16.

Huiberts: ‘Winnen, hoe dan ook’
“Met het doorschuiven van Leeroy Echteld hebben we de staf voor het eerste elftal weer compleet”, zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Sinds het vertrek van Marco van Basten was de club op zoek naar een geschikte opvolger. Wij vinden dat Leeroy zich uitstekend ontwikkelt, dus zien dit als de juiste stap. Bij hem staat als coach één ding voorop: winnen, hoe dan ook. Hij heeft bij de jeugdopleiding bewezen dat hij het uiterste uit spelers en een groep kan halen. Daarnaast is zijn ervaring als oud-spits een extra toevoeging op de trainersstaf.”

Echteld: ‘Grote uitdagingen’
“Ik ben vooral heel blij”, reageert Echteld. “Samen met de rest van de staf ga ik proberen om er iets moois van te maken. In de tweede seizoenshelft hopen we de manier van voetbal te spelen waar we bij AZ achter staan. Het publiek moet zien dat we er alles aan doen om te winnen. We hebben nog zicht op de play-offs en het winnen van de KNVB beker. Dat zijn grote uitdagingen die we aangaan. Tot slot wil ik alle mensen bij de jeugdopleiding bedanken en succes toewensen. Het is moeilijk om mijn team halverwege de competitie achter te laten, maar ik blijf iedereen daar zeker volgen en steunen.”