eDivisie-seizoen bijna van start

Gepubliceerd op 01 november 18, 09:59
ALKMAAR- Voor Aristote begint op dinsdag 13 november het nieuwe eDivisie-seizoen. In een vernieuwde competitieopzet zal hij strijden om het Nederlands kampioenschap in FIFA 19. Volg onze eSporter via de kanalen van AZ en op FOX Sports.

Nieuwe competitieopzet
De eDivisie introduceert dit jaar een nieuwe competitieopzet. De competitie begint in een groepsfase bestande uit drie poules van zes clubs die twee wedstrijden tegen elkaar spelen. De nummers één en twee gaan door naar de knock-outs, terwijl de nummers drie en vier in een extra play-off poule spelen om de laatste twee plaatsen. De acht clubs die zich plaatsen voor de knock-outs strijden om de titel.

De eSporters hebben de beschikking over alle voetballers en iconen in FIFA 19 Ultimate Team. Door deze maatregel kan iedere eSporter een gelijkwaardige selectie samenstellen. De poule-indeling voor de groepsfase wordt bepaald aan de hand van een loting.

Volgen
Elke dinsdag, woensdag en donderdag wordt van 15.30 tot 17.30 uur een speeldag van de eDivisie uitgezonden op FOX Sports 1. Een dag later verschijnen de wedstrijden ook op YouTube. Daarnaast is elke vrijdag om 15.30 uur een aflevering van Studio eDivisie te zien. De eerste uitzending is te zien op vrijdag 9 november met onder andere de loting voor de poule-indeling. Ten slotte kun je Aristote volgen op het Instagram-account van AZ eSports.

Global Series
De eDivisie wordt zowel op de PlayStation 4 (eerste seizoenshelft) als Xbox One (tweede seizoenshelft) gespeeld. De winnaars van beide competities treffen elkaar aan het einde van het seizoen voor het landskampioenschap. Via de eDivisie kan Aristote zich plaatsen voor de FIFA 19 Global Series-play-offs, waarin hij een plek voor de FIFA eWorld Cup 2019 kan veroveren.