Eenhoorn: 'Met ruim 17% gestegen'

Eenhoorn: 'Met ruim 17% gestegen'

Gepubliceerd op 10 oktober 18, 14:45

ALKMAAR- In de rubriek Vragen aan de Directie geven Max Huiberts en Robert Eenhoorn antwoord op supportersvragen. Na de vraag aan Huiberts over de te bouwen ballonhal gaat Eenhoorn deze week in op een vraag over de fanbase in Zaanstad.

Beste Robert,
AZ speelt en traint met de jeugdploegen nu ruim twee jaar op het AFAS Trainingscomplex. Merken jullie dat de fanbase door deze nieuwe regio is gegroeid? Of zijn jullie door de verhuizing van Alkmaar naar Wijdewormer juist fans kwijtgeraakt? (Jack Bincken, Obdam).

Bedankt voor jouw interessante vraag, Jack. Wij werken bij AZ met een partner waardoor we onze fanbase inzichtelijk hebben. Dat helpt me ook bij het beantwoorden van deze vraag. We proberen zoveel mogelijk info in te winnen over wat onze spelers op het trainingsveld en in wedstrijden presteren, maar uiteraard ook over onze fans. Waar komen ze vandaan, hoe lang zijn ze al fan, welke artikelen lezen ze graag, wie is hun favoriete speler? Als je van dit soort zaken goed op de hoogte bent, kun je optimaal met je fans communiceren.

Bij de verhuizing naar het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer hebben we inderdaad ook een nieuw gebied met potentiële fans erbij gekregen. We merken dat op wedstrijddagen van onze jeugdploegen veel mensen uit de regio komen kijken. In cijfers uitgedrukt kunnen we constateren dat onze fanbase in het gebied rond het complex met ruim 17% is gestegen sinds de zomer van 2017. In de regio Alkmaar hebben we sindsdien een groei van 9% weten te realiseren.

Ik hoop dat je tevreden bent met dit antwoord.

Met vriendelijke groet,
Robert Eenhoorn

Ook een vraag?
Wil jij iets weten van Max Huiberts of Robert Eenhoorn? Stel jouw vraag via dit formulier. Uit alle inzendingen kiest de directie van AZ wekelijks de meest relevante of origineelste vraag die beantwoord wordt. De beste vraag van het seizoen is goed voor een VIP-arrangement voor twee personen tijdens AZ - PSV op zondag 12 mei om 14:30 uur in het AFAS Stadion.