Eenhoorn: ‘Niet iets vanzelfsprekends’

Gepubliceerd op 08 januari 22, 12:24

VALENCIA- Tijdens het trainingskamp in Spanje nam Algemeen Directeur Robert Eenhoorn de tijd om met AZ Media terug te blikken op de eerste helft van het seizoen. "De continuïteit richting de toekomst is gewaarborgd."

In september werd het AFAS Stadion officieel heropend, nadat een deel van het dak ruim twee jaar eerder was ingestort. Eenhoorn: “De heropening was geweldig. Er is natuurlijk veel gebeurd, met het instorten en de wederopbouw die zich langzaam voltrok. Volgens mij is iedereen het er over eens dat ondanks dat het langer heeft geduurd, het eindresultaat er mag zijn. De continuïteit richting de toekomst is gewaarborgd.”

Publiek
De heropening van het stadion gebeurde nog niet met een uitverkocht stadion vanwege de maatregelen in Nederland. Inmiddels zijn de stadion opnieuw leeg. “De eerste keer dat we zonder publiek speelden, hadden we zoiets van: ‘gelukkig kunnen we blijven voetballen.’ Terwijl heel veel branches volledig stillagen. Tegelijkertijd vinden wij net als iedereen dat gezondheid het allerbelangrijkste is.”

Gemist
“Deze keer viel het ons zwaarder om zonder publiek te spelen”, aldus Eenhoorn. “Omdat we weer gewend waren aan het spelen met publiek. Iedereen had dat enorm gemist. Uiteindelijk spelen we betaald voetbal voor de fans. Om dan weer terug te moeten naar spelen zonder publiek is zwaar, nog even afgezien van het financiële gedeelte.”

Seizoenkaarthouders
“We moeten alles nog even afwachten, maar uiteindelijk kan men van AZ verwachten dat wij ook oog hebben voor onze fans. Het overgrote deel heeft gekozen om niet gecompenseerd te worden en dat is best bijzonder, want het is derde competitie dat we er mee te maken hebben. Als de steun er dan nog steeds is, is dat niet iets vanzelfsprekends.”

Interview
Verder ging Eenhoorn nog in op het afscheid van partner en hoofdsponsor AFAS Software en de ambities van de club. Bekijk hieronder het complete interview met de Algemeen Directeur.