Eenhoorn: 'Open voor ontwikkeling'

Gepubliceerd op 26 september 18, 15:58
ALKMAAR- In de rubriek Vragen aan de Directie geven Max Huiberts en Robert Eenhoorn antwoord op supportersvragen. Na de vraag aan Huiberts over revalidatie gaat Eenhoorn deze week in op een vraag over zijn eerste vier jaar in Alkmaar.

Beste Robert,
Je bent nu vier jaar werkzaam als Algemeen Directeur van AZ. Wat is het grootste verschil met jouw baan bij de honkbalbond? En zijn de verwachtingen die je bij jouw aanstelling bij AZ had uitgekomen? (Maarten Bijsterveld, Abcoude)

Bedankt voor jouw vraag, Maarten. Het is inderdaad alweer vier jaar geleden dat ik in Alkmaar aan de slag ging. De tijd vliegt in de dynamische voetbalwereld, waar ik het naar mijn zin heb. Het grootste verschil is het aantal dagen dat tussen de wedstrijden zit. Bij het honkbal speel je 162 wedstrijden in 180 dagen en is het dus gebruikelijk dat je een dag na een wedstrijd alweer in actie komt. Bij een nederlaag heb je dus meteen de kans op revanche, terwijl je bij het voetbal vaak een week moet wachten tot je weer speelt. Aan dat verschil van wedstrijdspanning en ritme heb ik in het begin echt moeten wennen, zeker in een seizoen zonder midweekse Europese duels.

En wat mijn verwachtingen betreft: ik had vooraf het idee dat AZ door de ‘open houding’ een club is met veel groeipotentie. De club staat door die houding namelijk open voor ontwikkeling. Destijds zijn we begonnen met het opstellen van een beleidsplan waarbij we als doel hebben gesteld om structureel mee te draaien in de top-4 van de Eredivisie. Dat is tot nu toe gelukt. We zijn namelijk één keer zesde, één keer vierde en twee keer derde geworden.

De uitdaging is om deze prestaties vast te houden en te verbeteren. Dat is geen gemakkelijke opgave, want de concurrentie zit niet stil. Toch heb ik oprecht het gevoel dat de rek er nog niet uit is bij AZ. We zijn namelijk een ambitieuze club met energieke mensen.

Hopelijk is dit een goed antwoord op jouw vraag.

Met vriendelijke groet,
Robert Eenhoorn

Ook een vraag?
Wil jij iets weten van Max Huiberts of Robert Eenhoorn? Stel jouw vraag via dit formulier. Uit alle inzendingen kiest de directie van AZ wekelijks de meest relevante of origineelste vraag die beantwoord wordt. De beste vraag van het seizoen is goed voor een VIP-arrangement voor twee personen tijdens AZ - PSV op zondag 12 mei om 14:30 uur in het AFAS Stadion.