Eenhoorn: 'Real Madrid bij opening'

Gepubliceerd op 01 mei 19, 17:13

ALKMAAR- In de rubriek Vragen aan de Directie beantwoordde Max Huiberts vorige keer een vraag over het opleiden en kopen van spelers. Deze week is de beurt aan Robert Eenhoorn.

Beste Robert, als ik langs jullie trainingscomplex in Zaanstad rijd, zie ik een enorme witte ballonhal. Kun je me hier meer over vertellen? (Karsten de Groot, Wormerveer)

Bedankt voor jouw vraag, Karsten. Het kan je inderdaad niet zijn ontgaan dat we op ons complex een indoorhal hebben gebouwd. Komende zaterdag zullen we deze in het bijzijn van onze jeugdspelers en hun ouders officieel openen, onder meer met een oefenduel tussen een jeugdteam van AZ en Real Madrid. Met die club hebben we de afgelopen jaren een zeer goede band opgebouwd als het gaat om kennisuitwisseling.

Wij willen ons als club blijven ontwikkelen en deze indoorhal gaat daar zeker bij helpen. Het is echt een upgrade van ons trainingscomplex. De hal biedt bijvoorbeeld uitkomst als de reguliere trainingsvelden door winters weer niet bespeelbaar zijn.

Maar de indoorhal is voor meer doeleinden geschikt dan alleen maar trainen bij slechte weersomstandigheden. We zullen er ook fysieke testen doen, die dan altijd onder dezelfde omstandigheden worden afgenomen. Je kunt de resultaten over verschillende periodes zo beter met elkaar vergelijken, omdat de weerstand onveranderd blijft. In de buitenlucht kunnen we niet dezelfde weerstand garanderen.

Ondertussen denken we na over hoe we in de nabije toekomst het trainingsveld voor het stadion het best kunnen benutten. Want door de komst van onze indoorhal zullen we in de winter niet meer hoeven uitwijken naar dit verwarmde veld.

Met vriendelijke groet,
Robert Eenhoorn

Ook een vraag?
Wil jij iets weten van Max Huiberts of Robert Eenhoorn? Stel jouw vraag via dit formulier. Uit alle inzendingen kiest de directie van AZ wekelijks de meest relevante of origineelste vraag die beantwoord wordt. De beste vraag van het seizoen is goed voor een VIP-arrangement voor twee personen tijdens AZ - PSV op zondag 12 mei om 14:30 uur in het AFAS Stadion.