Eenhoorn: Slimme aanpassingen’

Gepubliceerd op 31 januari 18, 13:20
ALKMAAR- Na een vraag aan Max Huiberts over het gebruik van data, gaat Robert Eenhoorn deze week in de rubriek Vragen aan de Directie in op de toekomstplannen met het AFAS Stadion.

Tien jaar geleden was er sprake van een uitbreiding van het stadion. Zijn daar in de toekomst nog steeds plannen voor? En zo ja, wat zou de capaciteit dan zijn? (Freddy Appelman, Zwaagdijk-West)

Bedankt voor jouw vraag, Freddy. Ik ben inderdaad op de hoogte van de uitbreiding die destijds werd besproken. De tekeningen zagen er mooi uit, met een flink verhoogde Molenaar-tribune. De realiteit van tien jaar later leert ons echter dat het niet reëel meer is om momenteel over een uitbreiding te spreken. Het is een landelijk beeld dat clubs er hard voor moeten werken om de bezoekersaantallen niet te laten teruglopen. De concurrentie van live voetbal op televisie is sindsdien flink toegenomen.

We zijn bij AZ echter wel degelijk bezig met plannen om het stadionbezoek voor onze fans te optimaliseren, want daar draait het om. Zo zijn we met een bedrijf in gesprek die gaat kijken op welke gebieden wij slimme aanpassingen kunnen doen. Voor de club gaat het om incidentele investeringen die moeten zorgen voor structurele inkomsten en meer comfort voor onze bezoekers.

De afgelopen jaren hebben we overigens al de nodige zaken doorgevoerd in het AFAS Stadion. Denk daarbij aan het Sportcafé, de videowalls, het nieuwe WiFi-netwerk en het geluidssysteem van BOSE. En momenteel zijn we bezig met het herstellen van de stormschade, die onder meer de nodige doeken heeft doen sneuvelen. Het komende seizoen zal denk ik meer duidelijk worden over de volgende upgrade van het AFAS Stadion.

Ik hoop dat je tevreden bent met het antwoord op jouw vraag.

Met vriendelijke groet,
Robert Eenhoorn

Ook een vraag?
Wil jij iets weten van Max Huiberts of Robert Eenhoorn? Stel jouw vraag via dit formulier. Uit alle inzendingen kiest de directie de meest relevante of originele vraag die beantwoord wordt. De beste vraag van het seizoen is goed voor een VIP-arrangement voor twee personen tijdens AZ - PEC Zwolle op zondag 6 mei (14:30 uur) in het AFAS Stadion.