Eenhoorn: ‘Stadionbezoek optimaliseren’

Gepubliceerd op 29 maart 18, 10:37
ALKMAAR- In de vorige editie van Vragen aan de Directie sprak Max Huiberts over het dopingbeleid van AZ. Deze week gaat Robert Eenhoorn in op een vraag over de wind in het AFAS Stadion.

Het is een bekend probleem dat het behoorlijk hard kan waaien in het AFAS Stadion. In extreme gevallen zie je zelfs dat de bal bij een vrije trap of hoekschop niet stil blijft liggen. Is er intern wel eens gekeken naar bouwtechnische oplossingen voor dit probleem? (Chris Admiraal, Limmen)

Bedankt voor jouw vraag, Chris. De wind in het stadion is een bekend probleem, waar in Nederland meer clubs mee te maken hebben. Het heeft in ons geval echt te maken met de ligging vlakbij de kust en met de relatief open omgeving om het stadion heen.

De wind heeft een goede invloed op onze grasmat, die altijd in de top van de Eredivisie staat. Maar ik ben het met je eens: voor het spel zelf en voor de bezoekers is het niet ideaal. Zoals eerder aangegeven in deze rubriek zijn we bezig met plannen om het stadionbezoek voor onze fans te optimaliseren. Daarbij wordt ook heel serieus gekeken naar het thema ‘wind’.

Ik hoop dat je tevreden bent met dit antwoord.

Ook een vraag?
Wil jij iets weten van Max Huiberts of Robert Eenhoorn? Stel jouw vraag via dit formulier. Uit alle inzendingen kiest de directie de meest relevante of originele vraag die beantwoord wordt. De beste vraag van het seizoen is goed voor een VIP-arrangement voor twee personen tijdens AZ - PEC Zwolle op zondag 6 mei (14:30 uur) in het AFAS Stadion.