Eenhoorn: 'Wordt zeer gewaardeerd'

Eenhoorn: 'Wordt zeer gewaardeerd'

Gepubliceerd op 05 december 18, 13:10

ALKMAAR- In de rubriek Vragen aan de Directie geven Robert Eenhoorn en Max Huiberts antwoord op supportersvragen. Na de vraag aan Huiberts over kunstgras gaat Robert deze week in op het meereizen van supporters naar uitwedstrijden. 

Beste Robert,

Het valt me op dat er steeds meer AZ-supporters naar de uitwedstrijden gaan. Is het bij honkbal ook gebruikelijk dat de uitspelende club door de eigen fans achterna gereisd wordt? Of speelde jij alleen in stadions vol lokale supporters? (Michel Vaas, Heerhugowaard)

Bedankt voor jouw vraag, Michel.

Het klopt inderdaad dat de uitvakken goed bezet zijn door onze fans. Qua bezettingsgraad staan we bij uitduels in de top zes in de Eredivisie. Dat is een mooie ontwikkeling die ook zeer gewaardeerd wordt door onze selectie.

In de honkbalwereld is het een ander verhaal. Zeker in Amerika zijn de reisafstanden natuurlijk enorm groot tussen de verschillende clubs. De wedstrijden daar worden gezien als een groot event voor de thuisfans, die er een hele dag van maken met eten, drinken, entertainment en natuurlijk de wedstrijd zelf. De uitfans volgen de duels via social media en tv.

Met vriendelijke groet,

Robert Eenhoorn

Ook een vraag?
Wil jij iets weten van Max Huiberts of Robert Eenhoorn? Stel jouw vraag via dit formulier. Uit alle inzendingen kiest de directie van AZ wekelijks de meest relevante of origineelste vraag die beantwoord wordt. De beste vraag van het seizoen is goed voor een VIP-arrangement voor twee personen tijdens AZ - PSV op zondag 12 mei om 14:30 uur in het AFAS Stadion.