Eerste driepunter AZ Onder 16

Eerste driepunter AZ Onder 16

Gepubliceerd op 11 september 21, 14:07

ZAANSTAD- AZ Onder 16 heeft zijn eerste driepunter van het seizoen gepakt. Op het AFAS Trainingscomplex won de ploeg van trainer Tim Roest met 3-2 van Sparta Rotterdam. 

De Alkmaarders waren in de openingsfase dominant en kregen al snel twee grote kansen. Yoël van den Ban werd vrijgespeeld, maar schoot recht op doelman Boaz Ebini Kingue. De rebound viel voor de voeten van Deacon van der Klaauw, die vervolgens over schoot. 

Balverlies
Na ruim tien minuten sloeg AZ tweemaal toe. Julian Oerip benutte in de elfde minuut een strafschop, waarna Van den Ban kort daarna profiteerde van Spartaans balverlies: 2-0. 

Spannend
Ook na de break bepaalde AZ het spel en had het via Wassim Bouziane op 3-0 kunnen komen. Een counter van de aanvaller strandde echter in het zijnet. In de 54e minuut sloeg Sparta toe en was het plots weer spannend: 2-1. 

Net naast
AZ had hierna het verschil moeten maken, maar liet het na om de wedstrijd te beslissen. Kansen voor Gabriel Jongens en Bouziane leverden geen doelpunten op. Met het einde van de wedstrijd in zicht kwam ook Sparta plots voor het doel van Kiyani Zeggen, maar Egeron Gorisson kopte net naast. 

Leeg doel
In de tegenstoot was het voor AZ wel raak. Bouziane kreeg de bal wat gelukkig mee en kon in een leeg doel afronden. De wedstrijd leek in het slot, maar diep in blessuretijd maakten de Rotterdammers andermaal de aansluitingstreffer: 3-2. Die kwam echter te laat om het AZ verder nog moeilijk te maken. 

Roest: 'Met elkaar gestreden'
"We hebben dik verdiend gewonnen", vertelde Roest. "Al hielden we Sparta wel lang in de wedstrijd door veel kansen onbenut te laten. Dat we die creëren is hartstikke goed, maar dat we ze niet afmaken is minder. Uiteindelijk hebben we met elkaar gestreden om de overwinning over de streep te trekken. Dat is een compliment waard, met als kanttekening dat we nog te veel kansen nodig hebben om de wedstrijd te beslissen."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 16 - Sparta Rotterdam 3-2 (2-0)

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen; Jesper Zwart, Kasper Boogaard, Jahlil Lioe-Anji, Elijah Dijkstra; Elias Hazir (80+1. Jeen Haanstra), Julian Oerip, Lev Lenssen (51. Gabriel Jongens); Wassim Bouziane (80+1. Melle Roede), Yoël van den Ban, Deacon van der Klaauw (70. Bodi Booker). 

Scoreverloop: 11. Oerip 1-0 (pen.), 13. Van den Ban 2-0, 54. Hanzen 2-1, 80+1. Bouziane 3-1, 80+3. Bal 3-2. 

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

3
0118 Landelijk Onder 16 (najaar A-cat)
AZ - Sparta Rotterdam
zaterdag 11 sep 2021, 12:30
Wedstrijd informatie
2