Eerste paal AFAS Trainingscomplex geslagen

Gepubliceerd op 09 juni 15, 18:14
ALKMAAR- Door het slaan van de officiële eerste paal op het nieuwe AFAS Trainingscomplex staat er sinds dinsdag weer een nieuw memorabel moment in de geschiedenisboeken van AZ. Het betekende voor de betrokkenen een gevoelsmatig startsein voor een mooie toekomst voor de club.

In het bijzijn van onder meer de AZ-directie, een delegatie van hoofdsponsor AFAS Software en beleidsbepalers van de gemeente Zaanstad werd het slaan van deze eerste paal een belangrijke gebeurtenis. Ook de gemeente Wormerland - op wiens grond het complex komt te liggen - kreeg de nodige complimenten, vanwege de coöperatieve houding in het gehele aanbestedings- en bouwproces.

Totale realisatie
Vanaf september wordt de AZ Jeugdopleiding ondergebracht op het nieuwe complex in de Zaanse Kalverhoek. Daar gaat het komende jaar hard worden gewerkt aan de totale realisatie van het complex, waaronder het hoofdgebouw en kantoorruimtes. In een later stadium verhuist ook de A-selectie naar het AFAS Trainingscomplex, om daar te gaan trainen.

Eenhoorn: ‘Nóg beter ontwikkelen’
“Deze eerste paal kun je zien als piketpaal”, zegt AZ’s Directeur Algemene Zaken Robert Eenhoorn. “Hiermee markeren we de toekomst van AZ. Op het AFAS Trainingscomplex kunnen we straks onze spelers nóg beter begeleiden en ontwikkelen. Hier kunnen onze talenten trainen met de meest innovatieve faciliteiten en applicaties. Dit is mede te danken aan onze hoofdsponsor AFAS Software en onze nieuwe kledingpartner Under Armour, die meedenken op het gebied van innovatie. We staan als club voor een mooie toekomst. Door de komst naar Zaanstad wordt het regionale karakter van AZ nog sterker.”

Van der Veldt: ‘Nieuw boek’
“Het AFAS Trainingscomplex is geen nieuw hoofdstuk in het AZ-boek, maar een geheel nieuw boek”, reageert Bas van der Veldt, CEO van AFAS Software, de hoofdsponsor van AZ en de AZ Jeugdopleiding. “We zien dit als een prachtig jeugdboek. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.”

Olthof: ‘Bewijs van kracht’
“Wij zijn trots dat AZ naar de Zaanstreek komt, het is een bewijs van de kracht die in de streek zit”, zegt Jeroen Olthof, wethouder sport van Zaanstad. “Het toont aan dat we een goede vestigingsplaats zijn voor de meest uiteenlopende partijen. De vestiging van AZ draagt enorm bij aan de ambitie van Zaanstad op het gebied van sport en talentontwikkeling. Wij willen ruimte geven aan topsport, zonder daar als gemeente veel geld in te investeren. Zo kunnen we, samen met AZ, het verschil maken in de ontwikkeling van jonge sporters in de Zaanstreek.”

Fotoverslag
Bekijk hieronder een fotoverslag van de feestelijke gebeurtenis op het AFAS Trainingscomplex.

Foto’s: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl