Einde aan zegereeks AZ Onder 19

Gepubliceerd op 14 december 13, 16:22
ALKMAAR- Er is zaterdag een einde gekomen aan de zegereeks van AZ Onder 19. De ploeg van trainer Koen Stam kwam op Sportcomplex 't Lood vroeg op achterstand tegen FC Groningen A1 en wist dat niet meer recht te zetten. 

AZ Onder 19 was met ambities het laatste duel voor de winterstop ingestapt. De ploeg wilde graag aansluiting houden met de top van het klassement, zeker met de nakende duels met Ajax in januari voor de boeg. Die jacht op puntenwinst kreeg met de nederlaag tegen FC Groningen A1 een behoorlijke knauw. Het waren integendeel de bezoekers die veel meer de gedrevenheid toonden en enthousiaster op zoek gingen naar een goed resultaat.

Spierings
De Groningers zetten vroeg druk en daar wist AZ Onder 19 totaal geen raad mee. Niettemin was de eerste en ook enige mogelijkheid voor de thuisploeg. Stijn Spierings koos echter voor het afstandsschot en zag daarbij de helemaal vrijstaande Meraj Allahdad over het hoofd. Nadien was het al FC Groningen A1 dat de klok sloeg.

Hoop
De bezoekers vonden al vroeg de beloning voor hun gedurfde spel. Een door de Alkmaarse defensie verkeerd ingeschatte steekbal gaf Kasper Oldenburger de benodigde vrijheid om doelman Nick Olij te passeren in de korte hoek. Een machteloos AZ Onder 19 moest nadien toestaan hoe FC Groningen A1 een behoorlijk aantal kansen kreeg. De vele missers van vooral spits Jafar Arias lieten de Alkmaarders nog hoop koesteren op een goed resultaat.

Slordig
In de tweede helft kreeg AZ Onder 19 iets meer grip op de wedstrijd zonder echter de controle te verwerven. Daarvoor waren het aantal slordigheden, aan beide kanten overigens, te groot. Kansen waren er daardoor amper. Het was wachten op die ene oprisping die het tij zou kunnen keren.

Doodeman
Die kwam er ook toen de ingevallen Dabney Dos Santos Souza de aandacht op zich vestigde. Het met de A-selectie mee naar Griekenland gereisde talent stuurde met een magistrale opening de eveneens ingevallen Nick Doodeman in de diepte. De snelle aanvaller schoot echter de beoogde gelijkmaker naast. Omdat een kwartier voor tijd Arias vanuit een goede positie Olij niet wist te kloppen, bleef een puntendeling tot de mogelijkheden behoren. Ondanks een extra verdediger in de spits en veel opportunistisch spel was de nederlaag niet meer te voorkomen.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 19 - FC Groningen A1 0-1 (0-1)

Opstelling AZ Onder 19:
Nick Olij; Yemaro Hoogdorp (75. Levi Opdam), Derrick Luckassen, Donny van Iperen, Guus van Weerdenburg; Raies Roshanali (82. Joris Kramer), Thomas Ouwejan, Stijn Spierings; Meraj Allahdad (45. Nick Doodeman), Sem Witteveen (45. Dabney dos Santos Souza), Achille Vaarnold.

Scoreverloop: 13. Oldenburger 0-1.