Elftal in jeugdteams Oranje en Portugal

Elftal in jeugdteams Oranje en Portugal

Gepubliceerd op 04 oktober 19, 14:24

ZAANSTAD- Elf AZ’ers hebben een oproep gekregen om jeugdinterlands te spelen met hun land. Tien daarvan kregen een brief van de KNVB, terwijl Félix Correia werd geselecteerd voor Portugal Onder 19.

Oranje Onder 20
Zakaria Aboukhlal heeft de laatste schifting voor Oranje Onder 20 overleefd. Jasper Schendelaar staat op de standby-lijst. De ploeg van trainer Bert Konterman oefent op 10 oktober in Katwijk aan Zee tegen Portugal en treft vier dagen later Polen in Kalisz. 

Oranje Onder 19
De definitieve selectie van Oranje Onder 19 telt met Kenzo Goudmijn, Maxim Gullit en Mees Bakker drie AZ’ers. Dit team werkt van 8 tot 14 oktober EK-kwalificatieduels af tegen Moldavië, Israël en Letland. In laatstgenoemde land worden alle duels gespeeld. Bram Franken staat reserve.

Portugal Onder 19
Het Portugal Onder 19 van Félix Correia bindt de strijd aan met Italië. De teams treffen elkaar op 11 en 14 oktober. Beide oefenduels worden gespeeld in Estádio Municipal de Bragança, in het uiterste noorden van Portugal.

Oranje Onder 18
Mo Taabouni en Soulaïman Allouch kunnen zich opmaken voor de Derby der Lage Landen. Tijs Velthuis staat op standby-lijst voor het oefenduel van Oranje Onder 18, dat op 11 oktober wordt gespeeld in Oldenzaal.

Oranje Onder 17
Eerder werd al bekend dat Fedde de Jong, Jurre van Aken, Myron van Brederode en Yusuf Barasi tot de selectie van Oranje Onder 17 behoren. Deze ploeg werkt van 9 tot en met 15 oktober een EK-kwalificatiepoule af tegen Kosovo, Slovenië en Wales. Nick Twisk staat op de reservelijst.