Elm vervolgt loopbaan bij Kalmar FF

Gepubliceerd op 30 maart 15, 19:00
ALKMAAR- Viktor Elm zet zijn loopbaan per direct voort bij Kalmar FF. De 29-jarige middenvelder wordt in Zweden herenigd met zijn broers David en Rasmus, die eerder al terugkeerden bij de club waarmee ze in 2008 landskampioen werden. Elm had bij AZ nog een contract tot medio 2016.

Viktor Elm kwam in de zomer van 2012 van sc Heerenveen naar Alkmaar. Bij AZ speelde hij één helft samen met zijn broer Rasmus, voordat die transfereerde naar CSKA Moskou.

Loopbaan
In totaal kwam Viktor Elm tot 111 officiële wedstrijden voor AZ, waarin hij 12 treffers maakte. In 2013 pakte Elm als basisspeler de KNVB beker met AZ, ten koste van PSV.

AZ-broers
Twee broers die tegelijk onder contract staan in Alkmaar is niet uniek. In het verleden kwamen Evert en Klaas Smit, Henk en Siem Tijm en Wim en Jan Visser uit voor Alkmaar’54. Chris en Siem-Jan Dekker speelden net als Jerrel en Carlos Hasselbaink in dezelfde periode voor AZ. Viktor en Rasmus zijn tot nog toe wel het enige buitenlandse broederpaar in Alkmaarse dienst.

Transfersom
Over het transferbedrag dat met de transfer van Elm naar Kalmar FF gemoeid is, doet AZ zoals gebruikelijk geen uitlatingen.